Connect with us

Hirdetés

technokrata

Válás még a házasság előtt

Dotkom

Válás még a házasság előtt

Kitörő örömmel fogadták a tőzsdei befektetők és a szakértők a France Télécom SA, Európa harmadik legnagyobb távközlési társasága bejelentését: letett a svéd-finn TeliaSonera AB felvásárlásáról.

A társaság június elején tett 244 milliárd koronás (40,8 milliárd dollár) ajánlatot szektortársára, amelyet azonban az észak-európai vállalat igazgatósága elutasított, mert úgy véli, az ajánlat áron alul értékelte a társaságot. A hírre csaknem 9 százalékkal ugrott meg a France Télécom részvényárfolyama. A Bloombergnek nyilatkozó szakértők szerint hiába jött volna létre a két cég egyesülésével Európa legnagyobb távközlési társasága, piaci értéke kisebb lett volna, mint a két önálló vállalat értékének összege.

A két távközlési cég fúziója nyomán egy 237 millió ügyféllel rendelkező távközlési szolgáltató alakulhatott volna ki. Ebből 168 millió mobiltelefon-, 69 millió vezetékestelefon-előfizető lett volna. A Franciaországban és Nagy-Britanniában erős France Télécom megjelenhetett volna Észak-Európában, a Baltikumban és Kazahsztánban is. Szakértők szerint szinergiák legfeljebb a spanyol piacon lettek volna, amelyek kihasználásától nem várhattak volna jelentős költségcsökkenést. Ugyanakkor a France Télécom szerint 2013-ig 700 millió eurót lehetett volna lefaragni a kiadásokból. Az üzlet kútba esése nyomán a francia vállalat várhatóan új felvásárlási célpont után néz, a TeliaSonera pedig Észak-Európa legnagyobb távközlési cége, a Pannont is birtokló norvég Telenor ASA karjaiban találhatja magát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés