Connect with us

Hirdetés

technokrata

Durva megtakarítást hoz a Sony új LCD-tévéje

Dotkom

Durva megtakarítást hoz a Sony új LCD-tévéje

Kevesebbet fogyaszt, de alig drágább a réginél a Sony új LCD-tévéje.

Elődjénél 25 százalékkal fogyaszt kevesebbet a Sony új 80 centiméteres képátlójú LCD-tévéje. Napi átlag 4,5 órás használattal számolva egy év alatt csak 86 kilowattóra áram árát kell kifizetnie a felhasználónak, ha az új típust használja, szemben a korábbi 115 kilowattórával. A megtakarítást elsősorban a képernyő háttérvilágításnak megváltoztatásával érték el.

További energiamegtakarítást jelent – bár ezt leginkább a környzettudatos vevők értékelhetik -, hogy a tévé anyagának jelentős része korábbi Sony-termékek újrahasznosításából származik. Néhány további változtatásnak is köszönhetően a gyártás során a korábbinál 40 százalékkal kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe.

A tévé ára – 150 ezer jen (1400 dollár) ennek ellenére alig több mint elődjéé, amely ennél 10 ezer jennel került kevesebbe. A Sony felhívja a figyelmet arra, hogy immáron a televízió a háztartások legnagyobb fogyasztású eszköze. Az egyre nagyobb képernyők és a bővülő funkciók növelik az energiafelhasználást, amit a hatékonyabb működés ellensúlyozhat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés