Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a TITAN keretprogram

Dotkom

Indul a TITAN keretprogram

Az öt parlamenti párt képviselője, a miniszterelnök és Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója írta alá a TITAN keretprogramról szóló megállapodást.

Magyarországon a nagyvállalati szektorban és a lakosság körében a nemzetközi átlagnak megfelelő a számítógép-használat, a munkavállalók 70 százalékát foglalkoztató kkv-szektorban viszont messze elmarad a nemzetközi átlagtól – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlamentben a TITAN program aláírásakor. A Microsoft által kezdeményezett program célja, hogy javítsák a magyar informatikai képzés hatékonyságát, különösen a kkv-szektorban. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerint a technológiai innováció a magyar gazdaság jövőbeni növekedésének kulcsa lehet, ezért különösen fontos a digitális lemaradás csökkentése az oktatás fejlesztése révén.

Drajkó László, a Microsoft Magyarország vezérigazgatója szerint a program jelenleg előkészületi fázisban van. A tervek szerint a január 1-jétől már életképes program jórészt uniós forrásokra épül. A lehetőség minden kis és közepes cég számára elérhető lesz azért, hogy növelni tudják digitális képességeiket. A cél az, hogy az első évben 10 ezer informatikai szakemberhez, 25 ezer üzleti vezetőhöz jusson el a program, illetve ezen túlmenően százezres nagyságrendben a munkavállalókhoz is. A mintegy 10 milliárd forint forrásigényű TITAN-program a tervek szerint 2012-ben zárul le. A cégek elsősorban abban támogatják a képzési projektet, hogy az eljusson mindenkihez, a számlát pedig uniós forrásokból fizetné a kormány.

Továbbra is a Microsoft az egyetemek udvari szállítójaA múlt héten megszületett a megállapodás az egyetemek, középiskolák informatikai programmal való ellátásáról – felelte egy kérdésre Drajkó László, a Microsoft Magyarország vezérigazgatója. A Microsoft nem kizárólagos szoftverbeszállítója lesz az oktatási rendszernek, a megállapodás értelmében más gyártók termékei is megjelenhetnek az egyetemeken. A 2008-as költségvetésben 1,2 milliárd forintot különítettek el a közép- és felsőoktatás által használt szoftverek licencdíjaira.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés