Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megnyílhatnak a frontvonalak

Dotkom

Megnyílhatnak a frontvonalak

A Yahoo-nak ma kell választ adnia a Microsoft ajánlatára.

A szoftveróriás azzal fenyeget, hogy a közvetlenül a részvényesekhez viszi a korábban a Yahoo igazgatótanácsához címzett felvásárlási ajánlatát, amennyiben a társaság vezetősége a határidő lejártáig nem válaszol a levelére. A Microsoft a hétvégén felvetette, hogy az eredetinél alacsonyabb ajánlatot tesz a Yahoo-ra, mert a piaci viszonyok miatt romlottak a cég kilátásai.

A The New York Times értesülése szerint a Yahoo minden bizonnyal visszautasítja a Microsoft közeledését, és továbbra is tartja magát álláspontjához, miszerint az világ második legnagyobb keresőmotorját üzemeltető társaságra tett ajánlat alacsony a cégben rejlő potenciálhoz képest.

A Microsoft először részvényenként 31 dollárt ajánlott a Yahoo-ért, ám a jelenlegi részvénypiaci helyzet és a technológiai szektort ért tőzsdei támadások miatt bekövetkezett árfolyam-csökkenés a Microsoft részvényeit sem hagyta érintetlenül; a változatlanul hagyott ajánlat a Yahoo papírjait most 29 dollárra értékeli.

A két társaság között eddig nem indultak meg a hivatalos tárgyalások a Microsoft február 1-én publikált felvásárlási ajánlata óta, hiszen a Yahoo igazgatótanácsa úgy látja, értelmetlen üzletről beszélni mindaddig, amíg a Microsoft nem emeli meg az árat. A Microsoft arra hivatkozva tartja magát, hogy a Yahoo-nak rajta kívül egy kérője sem akadt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés