Connect with us

Hirdetés

technokrata

Levelezés: legalább 6 hiba veszélyeztet az e-mailezést

Dotkom

Levelezés: legalább 6 hiba veszélyeztet az e-mailezést

A Microsoft által fejlesztett Outlook riválisának szánt Mozilla Thunderbird új változata féltucat biztonsági hibát szüntet meg.

A nyíltforrású kliens legújabb, 2.0.0.12-es változata (letöltés) a korábbi kiadások legalább 6 biztonsági rését iktatja ki. Az ezt megelőző verziót használók a telepítés elnapolásával azt veszélyeztetik, hogy illetéktelenek jutnak be számítógépükre, és átveszik a PC felett az ellenőrzést. Érdemes tehát minél előbb telepíteni a Thunderbirdöt használók számára az új változatot – aki pedig eddig még nem tette meg, annak kipróbálni az új, jóval biztonságosabb változatot.

Mire képes a Mozilla fejlesztése? Az elektronikus levelek kezelése mellett RSS olvasóként és newsgroup kliensként is működni képes alkalmazás olyan kényelmi funkciókkal rendelkezik, mint spamszűrés, gyors üzenetkeresés (amit a saját tagek használata is segít) és testreszabható nézetek. A szoftver biztonságosságát az automatikus frissítés hivatott növelni – a néhány száz kilobyte-os update-ek révén a Mozilla igyekszik a felmerülő hibákat a lehető leghamarabb kiküszöbölni.

Mi változott (még) az előző generációs kiadásokhoz képest? Megújult a kezelőfelület; megjelent a back és a forward gomb, mellyel az üzenettörténetben (message history) lehet előre és hátra lapozni, illetve könnyűvé vált az olyan népszerű webes e-mailszolgáltatások kezelése, mint a Gmail és a .Mac. Frissítésre került a levélértesítő (Mail Notification Alert) is, mely még több információt biztosít a beérkező levelekről. Emellett a fejlesztők áttértek a Nullsoft által fejlesztett Scriptable Install Systemre, és ez több, a telepítéssel kapcsolatos problémát megoldott. Természetesen a 2.0-s változat már komolyan támogatja a Microsoft legújabb operációs rendszerét, a Windows Vistát.

A Windows-os, linuxos és Mac OS X-es platformokra készült angol és magyar verziók letölthetők gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés