Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nagy testvér sokkal nagyobb lett

Dotkom

A nagy testvér sokkal nagyobb lett

Majdnem 80 százalékkal nőtt a Microsoft negyedéves nyeresége.

Az asztali számítógépek szoftvereinek piacát magasan vezető Microsoft Corp. 79 százalékkal, 4,71 milliárd dollárra – részvényenként 50 centre – növelte nettó nyereségét üzleti évének december 31-én végződött második negyedében. A szakértők 46 centes részvényenkénti eredményre számítottak. Az árbevétel 31 százalékkal, 16,37 milliárd dollárra nőtt szemben a kicsit 16 milliárd alatti várakozásokkal.

Az elmúlt negyedév különösen az egy évvel ezelőtti eredmények tükrében sikerült kiemelkedően a méretével fenyegetően piaci versenytársai fölé emelkedő redmondi óriásnak, ugyanis akkor több mint egymilliárd dollár árbevétel hiányzott a kasszájából, mert késlekedett az új operációs rendszer, a Vista piacra dobásával. Ezzel szemben most az e termékért felelős divízió 4,34 milliárd dollár forgalmat számolt el és közölte, hogy a Vista 2007. januári bemutatkozása óta 100 millió másolatot el a szoftverből.

A Microsoft abból is profitált, hogy a negyedév során – a Gartner Group it-piackutató szerint – több mint 13 százalékkal nőttek a világ PC-eladásai, ami az ezekhez szükséges szoftverek iránti keresletet is élénkíti. Egyedül az xBox videojáték-konzolért és a Zune zenelejátszóért felelős részleg jelentett szerényebb eredményeket a tavaly október-decemberi periódus iránt: ez csak 3 százalékkal tudta növelni forgalmát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés