Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebookban is a HP volt a nyerő

Dotkom

Notebookban is a HP volt a nyerő

A Hewlett-Packard utcahosszal vezet a világ PC-piacán.

Messze maga mögött hagyta a világ PC-gyártó iparát (az asztali gépeket és notebookokat előállító ágazat) a Hewlett-Packard (HP) – jelentette a Gartner Group piackutató cég. A társaság piaci részesedése 18,2 százalék, míg a második helyen tanyázó Dell része 14,3 százalékra zsugorodott 2007-ben. A HP 30 százalékkal növelte eladásait, míg a Dell forgalma 1,7-del csökkent, igaz, az év végén az átszervezések hatására már valamit javult a helyzet. 2006-ban egyébként még csak minimális mértékben vezetett a HP a Dell előtt.

A Gartner számításai szerint 2007-ben 271,2 millió asztali és hordozható személyi számítógépet adtak el a világon, ami 13 százalékos növekedés 2006-hoz képest. A vietnami és indiai értékesítés 18,7 százalékos megugrása nyomán az ázsiai és csendes-óceáni régió vált a világ második legnagyobb PC-piacáva az Európa–Közel-Kelet-Afrika térség után. Az USA a harmadik.

A HP és a Dell után a világ harmadik legnagyobb cége az ágazatban a tajvani Acer, 8,9 százalékos részesedéssel. Negyedik a kínai Lenovo 7,4 százalékkal, ötödik a Toshiba 4 százalékkal. Az USA-ban a tavaly gyorsan növekvő Apple leelőzte a Toshibát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés