Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kötelező MTelekom-ajánlat Szlovéniában

Kötelező MTelekom-ajánlat Szlovéniában

Dotkom

Kötelező MTelekom-ajánlat Szlovéniában

A Magyar Telekom az átvilágítás befejezését követően kötelező ajánlatot nyújtott be a Telekom Slovenije privatizációs pályázatán – jelentette be a hazai távközlési szolgáltató.



Szólj hozzá!

Dotkom

Kötelező MTelekom-ajánlat Szlovéniában

Hárman vannak versenyben a Telekom Slovenijéért.

A Magyar Telekom kötelező ajánlatot nyújtott be a Telekom Slovenijére.

A két cég remekül ki tudná használni a szinergiákból fakadó előnyöket – nyilatkozta nemrégiben a Napi Gazdaságnak Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. A cégvezető az esetleges vételárral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez lenne valószínűleg Magyarország történetében a legnagyobb értékű határon átnyúló akvizíció. Mattheisen szerint a magyar vállalathoz képest a szlovén cég piaca ideális méretűnek tekinthető. Emellett a két társaság több ponton is jól illeszkedik egymáshoz, vagyis jól ki tudnák egészíteni egymást, és élni tudnának a szinergiák nyújtotta előnyökkel. A Telekom Slovenije is élvezné a DT-csoporthoz tartozás előnyeit, például a roamingszolgáltatás vagy a különböző beszerzések terén – fogalmazott az elnök-vezérigazgató.

Pénteken szlovén forrásokra hivatkozva a Reuters közölte, hogy összesen hárman vannak versenyben a Telekom Slovenije bő 49 százalékára: a MT mellett az izlandi Skipti távközlési vállalat és egy brit-német konzorcium, melynek tagjai a Bain Capital, az Axos Capital és a British Telecom.

A szlovén kormány illetékes tárcájának képviselője pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy január 15. a “javított ajánlatok” beadásának határideje – közölte az MTI.    A szlovén kormány 2007 augusztus végén közölte, hogy nemzetközi privatizációs pályázatot hirdet a többségében állami Telekom Slovenije távközlési cég 49,13 százalékos részére.    A kiírás szerint a részesedés egyben, vagy két részletben is megvásárolható, utóbbi esetben az első lépésben 35,13 százalékot privatizálnak, és három évvel később a második lépcsőben a maradék 14 százalékot.    A Telekom Slovenijét az első, 2006 októberi privatizációs szakasz óta a ljubljanai tőzsdén jegyzik, tőzsdei értéke tavaly augusztusban közel 3,2 milliárd euró volt, így akkor a 49 százalék mintegy 1,56 milliárd eurót ért.    A cég 62,53 százalékban a szlovén állam tulajdona, további 11,6 százalékot a KAD és SOD állami alapok birtokolnak. A privatizáció lezártával az állam 25 százalék plusz egy részvényt akar megtartani a Telekom Slovenijében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés