Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb 15 ezer ügyfelet szerez az Externet

Dotkom

Újabb 15 ezer ügyfelet szerez az Externet

Még meg sem száradt a tinta a legutóbbi TVnet-es szerződésen, az econet leányvállalata, az Externet újabb 15 ezer ügyfél akvirálásáról számolt be.

Az előfizetőkhöz a Vivanet Kft. megvásárlásával jut a társaság, a kft. üzletrészeinek 47 százalékáért 400 millió forintot ad majd a vásárló, 53 százalékot azonban az econet által már “bejáratott” módszerrel, saját részvényekkel fizet ki az Externet. A vételárként adandó, 450 millió forint összértékű Externet-papírokat újonnan, zárt körben bocsátják ki, 1124 százalékos árfolyamon. Az ügylet összértéke ennek megfelelően 850 millió forint lesz.

Az Externet az üzlet készpénzes részét egyrészt saját forrásokból, részben a Vivanettől átvett tevékenység eredményéből és banki forrásokból finanszírozná, utóbbit – amennyiben szükséges – a későbbiekben tőkepiaci eszközökkel kívánja kiváltani.

A nyereségesen működő Vivanet mintegy 15 ezer adsl-ügyfél kiszolgálása mellett egy szervertermet is üzemeltet, idei árbevétele várhatóan 1 milliárd forint körül lesz. Az ügylet megvalósulása esetén, annak és a korábban a TVnet-tel kötött ügyfélátadási megállapodás teljesülésének függvényében, illetve a cég organikus fejlődése folytán az Externet ügyfélszáma a jövő év közepére várhatóan a 45-55 ezres tartományban lesz, amivel a társaság a piac egyik legnagyobb független szereplőjévé válik. Az Externet és a Vivanet közötti lehetséges szinergiák kihasználásával a létrejövő cégcsoport már jövőre 4 milliárd forint körüli árbevétel és 400-500 millió forint közötti EBITDA termelésére lesz képes – áll a cég által kiadott közleményben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés