Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó a közép-európai telekomszektor

Dotkom

Olcsó a közép-európai telekomszektor

Nyugat-európai társaikhoz képest 14 százalékos diszkonttal forognak a közép-európai távközlési részvények, holott osztalékrátájuk 38 százalékkal, szabad cash flow-juk pedig 51 százalékkal magasabb – áll az Erste elemzésében.

Az öt vizsgált társaság átlagos bevételnövekedése egy százalékra lassul 2008-ban az idei 1,4 százalék után, főként a tovább csökkenő vezetékes forgalomnak köszönhetően. A leggyorsabban növekvő szegmens a szélessáv marad, de szerényebb, 2,7 százalékos növekedést vár az elemző a mobiltelefóniától is. Emellett az it-szolgáltatások jelenthetnek kiutat a bevételnövelési problémákkal küzdő cégeknek, valamint a terjeszkedés, a közép-európai távközlés konszolidációjában való részvétel.

Az öt vizsgált cég közül az Erste két favoritja a horvát T-Hrvatski Telekom és a cseh Telefónica O2. A horvát cég P/E alapon 22 százalékos diszkonttal forog közép-európai társaihoz képest, annak ellenére, hogy ez rendelkezik a legmagasabb, 27 százalékos nettó fedezettel. A cseh társaság pedig átlag feletti fedezettel, két számjegyű eredménynövekedésével és hét százalék feletti osztalékhozamával vívta ki az Erste rokonszenvét. A Magyar Telekom a harmadik a sorban, 1050 forintos célárral felhalmozásra ajánlják részvényeit.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés