Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért pont NOD32? És mit keres egy magyar android az amerikai reklámfilmben?

Dotkom

Miért pont NOD32? És mit keres egy magyar android az amerikai reklámfilmben?

Lehull a lepel a rövidítésről – további érdekességek az antivírus fejlesztéséről a cikkben.

Nemocnice na kraji města. Mond ez bárkinek is valamit? Néhány olvasónak biztosan, akik tudnak szlovákul. Ha eláruljuk a magyar fordítást, bizonyára többeknek ugranak be az emlékek: Kórház a város szélén. Az 1977-es (vagyis a cikk írójával egyidős) csehszlovák (igen, akkor még volt ilyen ország) filmsorozat egy képzeletbeli kórház életét mutatta be a szocialista realizmusban.

És hogyan jön mindez egy IT tematikájú portálra? Nos, amint az a mai, termékbejelentő sajtótájékoztatón kiderült, a NOD32 egy szlovák mozaikszó, aminek jelentése kísértetiesen hasonlít a fenti sorozat címére – és nem véletlenül. Csiszér Béla, az Eset szoftvereinek hazai terjesztésével, honosításával foglalkozó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a NOD a Nemocnice na Okraji Disku szavak rövidítése, ami pedig azt jelenti: kórház a lemez szélén. Az elnevezést az első, bootszektort fertőző vírusok ihlették – innen származik tehát a név. A 32 pedig a 32 bites operációs rendszerekre utal (habár az újabb változatok gond nélkül futnak 64 bites Windows-okon is).

Új termékarculat
A megújult kezelőfelület, az integrált, komplett védelem hollywoodi körítéssel indul hódító útjára: a szlovák vezetés úgy döntött, hogy a (reklám)filmekben igen jártas amerikaiakat bízzák meg a promóciós klip elkészítésével. Az eredeti „Think smart” szlogen magyar fordítása „Egy gondolattal gyorsabban” lett. Mind az eredeti, mind a magyar változat utal arra, hogy az ESET termékei mesterséges intelligencián alapuló, proaktív védelmet nyújtanak az új vírustámadások ellen, így egy gondolattal a vírusok készítői előtt járnak.

A (mátrixos hangulatot keltő) reklámfilmben látható android tervezésével az ESET a Digic Picturest bízta meg, mely a magyar származású hollywoodi producer, Andy Vajna tulajdonában lévő Cinergi Interactive cégcsoport tagja. A vállalat kifejezetten magas színvonalú számítógépes trükkök és animációk készítésére szakosodott, részt vett többek között a Terminator 3 és a Szabadság, szerelem c. filmek munkálataiban, valamint kisfilmeket készített az Armies of Exigo és a Warhammer: Mark of Chaos játékprogramokhoz.

Még két érdekesség, és aztán kattintásra meg is nézhető a kisfilm (fele). Az egyik, hogy a két hónapig tartó munkálatok során egy 56 processzoros szerverfarmon alkották meg az alig néhány tíz másodperces klipet. A másik, hogy az Egyesült Államokban már – hangulatához illően – mozikban is vetítik a reklámot.

A két új szoftver 30 napos próbaváltozata innen tölthető le.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés