Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatékony piackutatás, változó módszerekkel – Konferencia az online kutatásról

Dotkom

Hatékony piackutatás, változó módszerekkel – Konferencia az online kutatásról

Online Kutatás 2007 címmel rendeznek konferenciát az online kutatás területen legnagyobb tapasztalattal rendelkező kutatócégek hazai szakemberei 2007. december 4-én a Danubius Health Spa Resort Margitszigetben. A konferencia célja az online kutatás módszereinek és előnyeinek megismertetése a hazai vállalatok piackutató és marketing szakembereivel.

Konkurens kutatócégek fogtak össze az online kutatási módszerek népszerűsítése érdekében. A Danubius Health Spa Resort Margitszigetben december 4-én megrendezésre kerülő Online Kutatás 2007 konferencia (www.onlinekutatas.info) célja, hogy a megrendelők megismerjék az online kutatások előnyeit. Így szó lesz arról, hogy mely területeken lehet a hagyományos módszerek helyett alkalmazni, és hogy ennek köszönhetően hogyan készíthető több vizsgálat a szűkös kutatási kiadások ellenére is.

A világon már minden ötödik kutatás internetes, miközben Magyarországon az online kutatás részaránya – a Piackutatók Magyarországi Szövetségének 2006-os adatai szerint – mindössze 3 százalék. Az internetpenetráció folyamatos növekedése, a módszer alacsonyabb költségigénye és a gyors adatfeldolgozás lehetősége azonban hazánkban is a módszer szélesebb körben való elterjedését vetíti előre.

„Sokat kell még tennünk, hogy elfogadottá váljanak az online módszerek. Szakmai körökben már elismert tény, hogy bizonyos célcsoportok esetében az internetes kutatások egyszerűbb, költséghatékonyabb megoldást kínálnak, miközben ugyanolyan megbízhatók, mint az offline módszerek” – nyilatkozta Klenovszki János, az NRC ügyvezetője.

Az NRC – a módszer hazai úttörőjeként – 8 éve foglalkozik online kutatásokkal. Az elmúlt két évben azonban több kutatócég lépett az internetes piacra. A konkurensek azonban összefogtak, így az Online Kutatás 2007 konferencián az NRC előadói mellett a BellResearch, az ITHAKA, a freQuest, a Gemius, a KutatóCentrum, a Megyer Consulting, a Meroving, a Ringier, az SPSS, a Szinapszis és a TNS szakemberei is példákon keresztül mutatják be az online kutatás gyakorlati alkalmazását.

A kutatócégek tapasztalatai szerint a vállalatok érdeklődése egyre inkább nő a téma iránt. Az OK 2007 konferenciától az előadó cégek azt várják, hogy sikerül a módszert a megrendelők még szélesebb körével megismertetni és elfogadtatni, és ezáltal lehetővé válik, hogy gyorsabb, hatékonyabb kutatások szülessenek hazánkban is. A konferenciáról további információ a www.onlinekutatas.info honlapon található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés