Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pártában maradhat a BEA

Dotkom

Pártában maradhat a BEA

Lehet, hogy az Oracle mégsem veszi meg a BAE Systemset, de ezzel az utóbbi tulajdonosai járnak rosszul.

Tegnap lejárt az Oracle Corp., a világ harmadik legnagyobb szoftverfejlesztője 6,7 milliárd dolláros ellenséges felvásárlási ajánlata a BAE Systems Inc.-re, s lehet, hogy az utóbbi évek nagy felvásárlója egyszerűen továbbáll. A BAE igazgatósága 8 milliárd dollárra tartja a vállalatot, de mivel az Oracle-ön kívül más nem jelentkezett a cégért, ezt nehéz lesz elismertetnie. A legnagyobb tulajdonosok viszont azt akarták volna, hogy tárgyaljanak az Oracle-lel, amely immáron korábbi ajánlatánál alacsonyabb összeget kínálva ülne asztalhoz.

Szakértők szerint a BAE vezetősége elszámítja magát, amikor azt hiszi, hogy a vevőnek égetően szüksége van a vállalatra. Az idő részben ezért dolgozik az Oracle-nek, részben azért, mert a BAE egyáltalán nincs jó állapotban. Szoftverlicenc-értékesítése az év első felében 11 százalékkal esett, ráadásul számviteli gondok miatt 1998-ig visszamenőleg csökkentenie kell profitadatait.

Az egyetlen dolog, ami kívánatossá teszi a BAE-t, support-bevétele, amely az elmúlt négy negyedévben 21 százalékkal, közel 715 millió dollárra kúszott fel. Szakértők szerint ez az ágazat jó nyereségrátát ígér, ugyanakkor nem nélkülözhetetlen az Oracle-nek ahhoz, hogy megvívja harcát fő riválisaival, az SAP-val és az IBM-mel szemben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés