Connect with us

Hirdetés

technokrata

Heten is továbbjutottak Szlovéniában

Dotkom

Heten is továbbjutottak Szlovéniában

A szlovén nemzeti telefontársaság, a Telekom Slovenije 49,13 százalékos tulajdonrészének eladása során a második körbe hét társaságot választottak – írja a Reuters.

A kötelező ajánlatokat december 18-ig kell megtenniük – mondta Matjaz Jansa, a gazdasági minisztérium főosztályvezetője sajtótájékoztatóján. Az ország 12 nem kötelező érvényű ajánlatot kapott ebben a hónapban, ezek közül a horvát T-HT, a Magyar Telekom, a szaúdi Oger Telecom, az izlandi Skipti, az ausztrál Macquarie Bank, a Bain Capital és az Axos Capital brit-német konzorciuma és a CEP III. luxemburgi-amerikai alap jutott tovább. Ők november 2-ától világíthatják át a társaságot. (A német Deutsche Telekom mind horvát, mind magyar leányvállalatán keresztül indult.) “Nagyon valószínű, hogy a vevő kiléte az év végén ismertté válik” – mondta Jansa.

A kétmillió lakosú, de prosperáló ország első számú vezetékes, mobil- és internetszolgáltatójának piaci kapitalizációja 2,8 milliárd euró, az állam tulajdonában közvetve és közvetlenül 74,13 százalékos részesedés van. A cég részvényei pénteken 421,1 eurós áron forogtak, ami háromszázalékos csökkenést jelent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés