Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft-Symantec: összeborult a két „ősellenség”

Dotkom

Microsoft-Symantec: összeborult a két „ősellenség”

A felhasználók érdekei magasabbrendűek, mint a céges csatározások?

Az RSA Conference Europe 2007 keretei között jelentette be a sárga-fekete vállalat és a redmondi szoftveróriás, hogy mindketten csatlakoznak a Software Assurance Forum For Excellense in Code (SafeCode) kezdeményezéshez. A nonprofit szervezet legfőbb célja, hogy az információtechnológiába vetett bizalmat erősítse a felhasználók körében; többek között olyan tagokkal rendelkezik, mint az EMC, az SAP és a Juniper Networks. Ez utóbbiak között azonban nem feszül akkora ellentét, mint a Symantec és a Microsoft között.

Mint ismeretes, a két cég azóta van „rosszban” egymással, amióta a Microsoft felvásárolta a romániai GeCAD céget, illetve az ő termékükre alapozottan saját antivírus termék(ek) fejlesztésébe és terjesztésébe kezdett. Redmond ugyanis ezzel párhuzamosan igyekezett késleltetni a nagy antivírus cégek termékeinek Windows Vistára való portolását: az ehhez szükséges API részletes ismertetését hónapokon keresztül húzta-halasztotta Gates cége. Többek között a Symantec is ezért csúszott az új operációs rendszerre készített védelmi program(csomag)jainak kiadásával.

Ilias Chantzos, a Symantec EMEA régiójában tevékenykedő, kormányzati kapcsolatokért felelős menedzsere a közös fellépés kapcsán azt mondta, hogy a két szervezet képes együttműködni a SafeCode szervezetben, annak érdekében, hogy az a felhasználók javát szolgálja. „Ezt a kapcsolatot inkább kiegészítőnek, mintsem versengőnek látom.” – mondta Chantzos egy interjú során.

SafeCode
A szervezetet egy cyberbiztonsági szakértő, Paul Kurtz vezeti, aki egyike volt az USA Cyber Security Industry Alliance alapító tagjainak, illetve korábban a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsában és Belügyi Biztonsági Tanácsában is betöltött pozíciókat – mind Clinton, mind Bush elnöksége idején. Kurtz szerint a SafeCode az első olyan, a teljes világra kiterjedő és a biztonsági iparágban érdekelt cégek által vezetett szervezet, amely a hardverek, szoftverek és szolgáltatások megbízhatóbbá és biztonságosabbá tételére „esküdött fel”.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés