Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kevesebbet költ egy átlagos Pannon-előfizető

Dotkom

Kevesebbet költ egy átlagos Pannon-előfizető

Az egy előfizetőre jutó bevétel csökkenése miatt kicsit visszacsúszott a Pannon árbevétele, az előfizetők száma és az üzemi profitráta viszont nőtt.

Az érdekeltségein keresztül 13 európai és ázsiai országában jelen lévő norvég Telenor nettó nyeresége 17 százalékkal, 4,4 milliárd norvég koronára (581 millió euró) nőtt a harmadik negyedévben, az árbevétel azonban minimális mértékben, 23,14 milliárd koronára csökkent (az ukrán Kyivstar nélkül számolva). Az EBIDTA-ráta 32,3 százalékos volt. A társaságot sújtotta az erős norvég korona, továbbá a folytatódó harc az orosz Alfa Grouppal az ukrán Kyivstarért. A cég idei bevételnövekedési előrejelzését 1 százalékponttal csökkentette a korábbi 3-5 százalékos szintről, az említett okok mellett a thaiföldi DTAC mobiloperátor vártnál kisebb forgalombővülése miatt.

A Telenor tulajdonában lévő Pannon 22 ezerrel növelte előfizetői számát a harmadik negyedévben, amelynek végén a Telenor számítása szerint 33 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett. Az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel (ARPU) forintban számolva 8 százalékkal, 149 koronára (4823 forint) esett, részben az összekapcsolási díjak februári, részben a roamingtarifák augusztusi csökkentése miatt. Az árbevétel 1 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál, mert a kisebb ARPU hatását nem tudta kompenzálni a növekvő előfizetői bázis. Az EBITDA azonban 5 százalékkal nőtt, az üzemi profitráta immáron majdnem 41 százalék.

A Pannon előfizetőinek száma az idei első háromnegyed év végén 3,22 millió volt, szemben a 2006. végi 3,153 millióval. A társaság tulajdonosa megerősítette, hogy kész 10 milliárd forintot fizetni GSM-szolgáltatói licencének 2008 utáni, 7,5 éves meghosszabbításáért.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés