Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egyszeri tételek húzták le a Philips eredményét

Dotkom

Az egyszeri tételek húzták le a Philips eredményét

A harmadik negyedévben 331 millió euróra zuhant a Philips Electronics NV nettó nyeresége a tavalyi 4,24 milliárdról, ez azonban nagyrészt arra vezethető vissza, hogy a világítótest- és villanyborotva-gyártás terén világelső holland vállalat egy évvel ezelőtt adta el 6,4 milliárd euróért félvezetőgyártó üzletágának 80 százalékos tulajdonrészét.

Az árbevétel 3,3 százalékkal, 6,52 milliárd euróra emelkedett, meghaladva a várakozásokat. Az orvosi berendezéseket gyártó üzletág – amely a világítástechnikai divízióval együtt hagyományosan a cég legnyereségesebb ágazata – ezúttal csalódást okozott: üzemi profitja a tavalyi 192 millió euróról 182 millióra csökkent, ami messze elmarad a Reuters által megkérdezett elemzők 228 milliós várakozásától. A visszaesés oka főként az, hogy az USA kórházai kevesebbet költenek orvosi képalkotó berendezésekre. Emiatt az ágazat árbevétele a tervezett 6 helyett várhatóan csak mintegy 4 százalékkal nő idén.

A háztartási eszközöket, kávéfőzőket, villanyborotvákat, dvd-lejátszókat, villanyégőket stb. gyártó divízió 40 százalékkal növelte üzemi nyereségét. Ez részben az energiatakarékos izzók iránti kereslet erősödésének, részben a gyártási költségek csökkentésének köszönhető. A Philips nemrég döntött arról, hogy székesfehérvári gyárába telepíti a Green Flagship nevű 32 colos, folyadékkristályos lapos tévékészülékek, valamint a két képernyős, gépkocsiban használható dvd-lejátszók gyártását.

Maradt a büntetővám a kínai izzókra Az Európai Unió még egy évig fenntartja a Kínában készülő energiatakarékos villanykörték importját sújtó 66,1 százalékos vámot, hogy időt adjon a helyi gyártóknak a megerősödő versenyre való felkészülésre. A vám érvényes a vietnami, a Fülöp-szigeteki és a pakisztáni behozatalra is, mert korábban a kínai termékek ezeken az országokon átutazva próbálták megkerülni a korlátozást. Az európai gyártók közül a Siemenshez tartozó piacvezető német Osram az importvám mellett van, annak ellenére, hogy árujának egy részét Kínából hozza be. A holland Philips, amely termelésének nagyobb részét helyezte át Kínába, illetve a GE és a Sylvania a vám felfüggesztését támogatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés