Connect with us

Hirdetés

technokrata

Titkos Windows frissítés borzolja a kedélyeket

Dotkom

Titkos Windows frissítés borzolja a kedélyeket

A Microsoft próbálja elbagatellizálni, de attól a tény még tény marad: a felhasználók akarata ellenére frissült a Windows.

„Normális viselkedés” – így minősítette a Microsoft a minap történteket. Nemrég ugyanis mind Windows XP-re, mind Vistára feltelepültek olyan frissített file-ok, amelyek akkor is bejutottak a rendszerbe, ha a felhasználó letiltotta magánál az automatikus frissítést. A bloggerek között csak „lopakodó” update-nek nevezett változtatás augusztus legvégén következett be – minden figyelmeztetés nélkül.

A Microsoft egyik szóvivője a következőképp reagálta le a történteket: „A Windows Update időről időre automatikusan frissíti önmagát, hogy a legaktuálisabb technológia használatát biztosíthassa a felhasználók számára; így képes frissítések után keresni, és értesíteni a felhasználókat, ha újabb változatok érhetők el.” Ugyanakkor Nate Clinton, a Windows Update programmenedzsere tegnap egy blogban arról írt, hogy a történtek miatt a cég tevékenysége nem tűnik annyira átláthatónak, mint amilyennek azt láttatni szeretnék. Magyarázattal is szolgált a redmondi alkalmazott: „A WU nem frissíti önműködően magát, amennyiben az Automatic Updates ki van kapcsolva, ez csak akkor következhet be, ha a felhasználó a WU-et használja a frissítések automatikus telepítésére, vagy az erről szóló értesítések begyűjtésére.”

Annak, aki tudni szeretné, mi változott, íme a lecserélt Vistás file-ok listája: wuapi.dll, wuapp.exe, wuauclt.exe, wuaueng.dll, wucltux.dll, wudriver.dll, wups.dll, wups2.dll, wuwebv.dll. Ezek pedig az XP SP2-n frissített állományok: cdm.dll, wuapi.dll, wuauclt.exe, wuaucpl.cpl, wuaueng.dll, wucltui.dll, wups.dll, wups2.dll, wuweb.dll.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés