Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szupermobil a T-Moblie-nál

Dotkom

A szupermobil a T-Moblie-nál

Az már biztos, hogy a T-Mobile hálózatán is használható lesz az Apple iPhone mobilmindenese, mivel könnyen hozzáférhetővé válik a ketyere használatát korlátozó kód feltörése.

Több vállalkozás is üzletet lát abban, hogy a tulajdonosok kérdésére kikódolja iPhone-jaikból azt a szoftvert, amely az AT&T hálózatára korlátozza annak használatát. Ezzel lehetővé válik, hogy a T-Mobile rendszerén is telefonáljanak vele az iphone-sok, a további nagy egyesült államokbeli mobiloperátorok hálózata nem kompatibilis a szupermobillal.

A kérdés már csak az, milyen szerzői jogi akadályok állhatnak a kikódolás előtt. Egy nemrégiben hozott bírósági ítéletben eltanácsolták tevékenységétől azt a házaspárt, amely mobilcégek által kódolt – s ezért a bolti árnál olcsóbban megvehető – telefonokat vásárolt, kikódolta őket, majd továbbadta. A taláros testület szerint nem jogellenes az ilyen korlátozások feltörése, az már azonban igen, ha ebből valaki pénzt akar csinálni. A legtöbb mobilcég egyébként az USA-ban kérésre kikódolja telefonjait, ha lejárt a vevő által a megvételükkor vállalt hűségidőszak.

Az észak-írországi Uniquephones.com azt tervezi, hogy üzleti szolgáltatásként kínálja az iPhone-ok kikódolását, ám mielőtt lépne konzultációt kezdett az AT&T jogászaival. A baráti beszélgetésen felhívták a cég figyelmét arra, hogy a feltörő program, amit használni akar, az Apple szabadalmi védettségét élvező elemeket tartalmaz. A Uniguephones egyébként az interneten akarja kínálni kikódoló szoftverét, iPhone-onként 25 dollárért.

Egy további web site, az iphonesimfree.com szintén bejelentette, hogy hamarosan kibocsátja saját iPhone-kikódoló szoftverét, és egy 17 éves hacker, George Hotz, aki egy hete törte fel saját készüléke kódját, már meg is csinálta a maga bizniszét a dologból. Mint blogjáról kiderül, egy Nissan 350Z-ért, valamint 3 iPhone-ért cserébe átadta módszerét a CertiCell mobiltelefon-szerviznek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés