Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

SUSE Linux a Lenovo ThinkPadeken
A Novell és a Lenovo bejelentették együttműködési megállapodásukat, amelynek keretében a Lenovo előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit, amelyekhez támogatást is nyújt.

A két vállalat a negyedik negyedévtől a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10-zel előtelepített, általános üzleti felhasználásra szánt népszerű ThinkPad T sorozatot az egyéni felhasználók számára is elérhetővé teszi.Új generációra váltott az AdverticumA havonta mintegy 12 milliárd internetes hirdetés megjelenését és az azok nyomán bekövetkező kattintásokat, vásárlói akciókat menedzselő tízéves online-hirdetéskezelő program feladatait egy új, korszerűbb szoftver veszi át – jelentette be a fejlesztő társaság. Az Adverticum AdServer NG (Next Generation) program legfőbb újdonsága, hogy egy szabványos interfészen keresztül önálló alkalmazások csatlakoztathatók a hirdetéskiszolgáló maghoz. Ez az online-tartalomszolgáltatók, a hirdetők és az ügynökségek számára mindenekelőtt azt jelenti, hogy rendkívül hatékonyan lehet alkalmazkodni a gyorsan bővülő online-hirdetési piac változásaihoz, miközben az elszámolásban, a hirdetések hatékonyságának elemzésében a piac minden szereplőjét egyre pontosabb és látványosabb kimutatások segítik.

Nagy bajok vannak a pda-piaccalAz IDC piacelemző cég jelentése szerint meredeken estek 2007 második negyedévében a pda-eladások. A gyártók 719 ezer darabot szállítottak idén a kereskedőknek, míg a tavalyi második negyedévben még 1,26 millió darabot vásároltak meg tőlük. Ez 43,5 százalékos csökkenést takar. Az IDC adatai szerint a Palm a legnagyobb pda-gyártó 44,1 százalékos piaci részesedéssel, második a HP 23,5 százalékkal, harmadik a Mio 13,6 százalékkal, míg a Fujitsu Siemens lett a negyedik 3 százalékkal. Az ijesztő adatok láttán a – korábban 3,3 százalékos piaci részesedéssel bíró – Dell úgy döntött, hogy beszünteti kézi eszközeinek forgalmazását. A társaság vállalati blogján ismerte el, hogy a csökkenő kereslet miatt hagyott fel négy év után az Axim gyártásával. A Sony 2004-ben jelentette be, hogy kivonul erről a piacról. A piac haldoklására jellemző, hogy a piacvezető Palm két éve nem dobott új pda-t a piacra, és a cég tervei szerint hosszú távon a nagyobb profitot hozó okostelefonokra helyezi a hangsúlyt – írja a computerworld.hu.

A Pannon az Ericssont választottaAz Ericsson lett a Pannon 3G- és hspa-hálózatának kizárólagos szállítója Magyarországon – jelentette be a svéd társaság. A megkötött kétéves megállapodás részeként az Ericsson az új hálózat kulcsrakész szállítását vállalta, beleértve a támogatási szolgáltatásokat is. „Az Ericssonnak a 3G és a hspa terén betöltött vezető szerepe stratégiai előnyt jelent a Pannon számára” – jelentette ki Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

Folytassa, Elektronikuskormányzat-központ!A múlt héten az Elektronikuskormányzat-központ (EKK) nevében Simon Géza kormánybiztos, a Microsoft Magyarország részéről pedig Vityi Péter ügyvezető igazgató írta alá azt az együttműködési szerződést, amely Magyarország számára újabb három évre biztosítja a részvételt a Kormányzati Biztonsági Programban. A Kormányzati Biztonsági Program (Government Security Program – GSP) egy olyan globális kezdeményezés, amelynek keretein belül a Microsoft elérhetővé teszi a nemzeti kormányok számára a Windows és más termékeinek forráskódját, egyéb technikai információkat, valamint szakértőit is rendelkezésre bocsátja. A Kormányzati Biztonsági Program hozzásegíti a nemzeti kormányokat ahhoz, hogy jobban felmérjék létező rendszerük állapotát, hogy aztán biztonságosabb rendszereket tervezzenek, telepítsenek és tartsanak fenn, miközben kölcsönös bizalmon alapuló partneri együttműködéseket kötnek. „A kormányzati felhasználók esetében hatványozottan fontos a biztonság kérdése, hiszen nemcsak az állampolgárok személyes adatai, hanem államtitkok is illetéktelen kezekbe kerülhetnek, ez pedig súlyos következményekkel járhat. A Microsoft azért osztja meg Kormányzati Biztonsági Programja keretében a Windows és más, gyakran használt programok forráskódját a magyar kormánnyal, hogy továbbra is biztonságban tudhassuk a kormányzati szervek által kezelt felbecsülhetetlenül fontos adatokat” – nyilatkozta a szerződés meghosszabbítása kapcsán Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Befejeződött a tiszalöki börtön informatikai fejlesztéseVárhatóan augusztus 15-én befejeződnek a KÉSZ Kft. beruházásában épülő tiszalöki börtön informatikai munkálatai. A ppp (public private partnership – állami–magán összefogás)-beruházás keretében a 334 végpontos, 155 számítógép és 160 telefonkészülék kiszolgálását végző hálózathoz 24 kilométernyi kábelt használt fel a Polygon Informatikai Kft. és az Atigris Zrt. A 350 alkalmazott és 700 elítélt elhelyezésére alkalmas épületegyüttesben a szakemberek egy zártláncú oktatókabinet műszaki feltételeit is megteremtették – jelentette be az informatikai társaság. A telefonközpont és a hálózatvezérlő aktív eszközök mellett az adatfeldolgozó egységek szünetmentes biztonsági áramellátást is kaptak – mondta el Linczer János, a Polygon hálózati csoportvezetője. Az új börtönben nemcsak a számítógépeknek van szükségük adatkábelekre, hanem az ip-alapú telefonoknak és a telefonhívásokat rögzítő és azonosító rendszernek is. A legkorszerűbb technológiai alapokon kialakított helyi informatikai rendszer az Egységes Kormányzati Gerinchálózaton keresztül kapcsolódik a büntetés-végrehajtás központi információfeldolgozó rendszereihez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés