Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kösz, nem kérek több spamet!

Dotkom

Kösz, nem kérek több spamet!

Nem akarsz arra hazaérkezni a nyaralásból, hogy a Beérkező levelek mappád megtelt spamekkel?

A McAfee SiteAdvisor kutatásai alapján az e-mail cím akár egyetlen oldalon történő regisztrálása heti több száz szemétlevél érkezését vonhatja maga után, jól szemléltetve azt, hogy milyen könnyen válhatunk kéretlen levelek célpontjává. „Bár a mai spam-szűrők a szemétlevelek igen nagy hányadát képesek megfogni, a kéretlen levelek jelentette fenyegetés igazából sohasem fog megszűnni.” – mondta Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezető alelnöke – „Bízunk benne, hogy a felhasználók hasznosítani tudják ötleteinket a nem kívánt levelek letiltása és eltávolítása során.”

A spamek megelőzése érdekében a McAfee tippjei a felhasználók számára:
• Ne tedd közzé e-mail címed semmilyen weboldalon vagy fórumon.
• Használj külön e-mail címet a hírlevelekre történő feliratkozáshoz, az online hirdetésekhez és árverésekhez. Miután a levelezőládádba elkezd kezelhetetlen mennyiségű spam érkezni, egyszerűen töröld a címet, vagy kezdj el agresszívabb szűrést alkalmazni. • Ha nem te iratkoztál fel eredetileg az e-mail értesítésre, vagy nem ismered a feladót, akkor ne iratkozz le a listáról. Ezzel csak megerősíted a spam küldőjét abban, hogy az adott e-mail cím aktív.
• Amennyiben web-alapú e-mailszolgáltatást használsz, jelentsd a spamet a szolgáltatónak. Ez segíti a szolgáltatót annak pontosabban meghatározásában, hogy mely e-mailek spamek.
• A kéretlen levelek számának jelentős csökkentése érdekében vásárolj a kéretlen levelek 97-99 százalékát leblokkolni képes antivírus szoftvert.
• Tarts meg egy kisebb gyűjteményt azon levelekből, amelyekből nem szeretnél a továbbiakban kapni, hogy meghatározhasd, mely e-mail címek vagy az üzenetek mely kifejezései nem változnak; ezeket felhasználhatod a további levelek blokkolására.
• Ne válaszolj a spamre, és ami a legfontosabb, ne vásárolj semmit a spam küldőjétől.

További tippek a spamek kiszűréséről a „Say ´No, Thanks´ to Unwanted E-mail!” (Mondj nemet a kéretlen e-mailekre!) című tanulmányban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés