Connect with us

Hirdetés

technokrata

A határon feltartóztatott hacker esete

Dotkom

A határon feltartóztatott hacker esete

Sokadik konferenciájára ment volna, de most megtagadták a belépést tőle.

Thomas Dullien (hacker körökben jobban ismert nevén: Halvar Flake) vasárnap szeretett volna bejutni az Egyesült Államokba – ismét. A német férfi immár a nyolcadik Black Hat hackerkonferenciájára igyekezett, és ahogy eddig, úgy most sem gondolta volna, hogy bármi problémája adódhat az USA-ba lépéskor. Ezúttal azonban nem így történt.

Az amerikai határőrség ugyanis megtagadta Dullientől a belépést, arra hivatkozva, hogy német állampolgárként egy amerikai hackerrendezvényre igyekszik – ehhez pedig H1B típusú vízum kell, amivel viszont a német nem rendelkezett. A férfi egyébként hétfőn és kedden tartott volna rövid kurzusokat „Szoftverelemzés biztonsági hibák szempontjából” címmel; az előadásokon a hibakeresésről, a reverse engineeringről (vagyis a kódvisszafejtésről) és a bináris elemzésről tágította volna az eseményen részt vevők fejét – erre azonban idén már nem kerülhet sor. Dullien pont ezek miatt a témák miatt „bukott le”: csomagjának átvizsgálásakor ráakadtak az oktatóanyagra, ami miatt négy és fél óráig feltartóztatták az előadót, végül pedig megtiltották számára, hogy belépjen az Államokba.

A Sabre Security nevű német, IT-biztonsággal foglalkozó vállalat vezérigazgatójaként is dolgozó Dullien a konferencia tekintetében a Black Hat alkalmazottjaként kért bebocsátást az észak-amerikai országba, ehhez pedig a H1B vízumra lett volna szüksége. Amikor ez kiderült, akkor a férfi közölte a hatóságokkal, hogy inkább megváltoztatja utazása célját, és az előadás tartása helyett saját cégének képviseletét látná el; ilyen helyzetben ugyanis egy másik, üzleti vízumra van szükség. Ennek megszerzése azonban napokig vagy hetekig is eltarthat, ezért amikor ezt közölték Dulliennel, a férfi úgy döntött, hogy inkább visszafordul. Ironikus, hogy a korábban pont ő tartott az Egyesült Államok különböző kormányzati szervének biztonsági továbbképzést az online fenyegetések ellen, és most nem engedik be az országba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés