Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple: viszik, mint a cukrot

Dotkom

Apple: viszik, mint a cukrot

Az Apple Inc. szerdán nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves gyorsjelentése 73 százalékos profitnövekedésről számol be az előző év azonos időszakához képest.

A Macintosh számítógépek iránti kereslet növekedésének köszönhetően a cég eladásai növekedtek, a részvényei egyre erősebb zöldbe fordultak, 9,6 százalékos kereskedelmi áremelkedést regisztrálva. A vállalat nyereséghányada is nőtt a csökkenő alkatrészárak és a növekvő fogyasztási árak következtében. A bruttó margin 36,9 százalékosra nőtt az előző negyedév 35,1 százalékához képest.

Az Apple profitja részvényenként 92 cent, azaz 818 millió dollár lett a harmadik negyedévben, 20 centtel magasabb, mint a cég saját előrejelzése. A bevétel 5,41 milliárd dollár lett, 24 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

A június 29-én piacra dobott iPhone sikerének köszönhetően a vásárlókedv minden Apple termék iránt megnőtt. A tárgyidőszak eredményeit azonban nem befolyásolta jelentősen a harmadik negyed utolsó két napjában 270 000 példányban elkelt telefon. A cég egymillió iPhone-t kíván értékesíteni a pénzügyi év végéig, 2008-ban pedig 10 millió telefon eladása a kitűzött cél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés