Connect with us

Hirdetés

technokrata

A PC-k zöme veszélyben (volt)

Dotkom

A PC-k zöme veszélyben (volt)

Több százmillió számítógép lehetett kiszolgáltatott, állítják a szakértők.

A Sun Microsystems által fejlesztett Java nemrég komoly biztonsági fenyegetést jelentett a PC-kre. Mivel a legtöbb otthoni, vállalati komputeren megtalálható a Java Runtime Enviroment, ezért az ebben rejtőző biztonsági rések különösen komoly kockázatot jelentenek az Internetre csatlakoztatott számítógépek számára. A CERT által leírt sebezhetőségeket azonban szerencsére már befoltozta a Sun, és nem is vált ismertté olyan eset, amikor valamely rendszer vagy rendszerek ezeknek a sérülékenységeknek estek volna áldozatul.

Múlt hét pénteken jelent meg a Java SE 6 Update 2, amely – a Sun közlése szerint – minden jelenleg ismert sérülékenységet megszüntet. Az ausztrál CERT ismertetője szerint két biztonsági rés érintette a futtatási környezetet, illetve innen lehet hozzáférni a Sun patch-eihez is.

Mindazonáltal nem kapkodták el a frissítést. A hibákat még tavaly októberben fedezte fel Chris Evans, a Google biztonsági csapatának egyik embere. A hiányosságokról jelentést is tett a Sunnak, majd május 15-én nyilvánosságra hozta a sérülékenységeket leíró információkat. Eszerint mindkét sebezhetőség a digitális képkezelés miatt okoz gondot – az egyik egy integer túlcsordulás kapcsán jelenthet veszélyt JPEG képek esetén, míg a második a BMP kapcsán okozhat(ott volna) problémát a felhasználóknak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés