Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gazdát cserélt a magyar Tele2

Dotkom

Gazdát cserélt a magyar Tele2

A Tele2 AB svéd távközlési konszern hétfőn Stockholmban bejelentette, hogy eladta magyarországi vonalas szolgáltatását a HTCC-nek (Hungarian Telephone and Cable Corp.

). A svéd társaság mintegy 40 millió svéd korona bevételhez jut az eladás révén. (Egy svéd korona hozzávetőleg 27 forint). Az ügyletet a magyar versenyhatóság jóváhagyása után véglegesítik – közölték. A Tele2 Magyarország 2007. május végén mintegy 490 ezer vonalas telefonfelhasználót szolgált ki, a cég árbevétele 2006-ban 374 millió svéd koronának, EBITDA vesztesége pedig 31 millió koronának megfelelő összeg volt. A Tele2 átalakítási tervének megfelelően távozik Magyarországról és tevékenysége középpontjába azokat a piacokat állítja, amelyeken pozíciói erősebbek és kedvezőbb a jövedelmezősége.

A Tele2 2004 áprilisában jelent meg a magyar piacon, kezdetben csak az akkori Matáv (ma Magyar Telekom) szolgáltatási területén kínált fő konkurensénél kedvezőbb tarifákat. Idővel a helyi koncessziós telefontársaságok területén is megvetette lábát, sőt később már a vezetékes telefónia piacán túl a betárcsázós internetszolgáltatásba is belevágott. Eközben a HTCC folyamatosan erősítette pozícióját, az egykori helyi koncessziós társaság 2004 őszén megszerezte az alternatív távközlési céget, a PanTelt, ez év elején pedig bejelentette, hogy felvásárolja az Invitelt, egy másik helyi koncessziós céget. Mindezekkel együtt mára a HTCC-csoport a Magyar Telekom után a második legjelentősebb vezetékes távközlési szolgáltatás. (A HTCC konszolidációjának is köszönhetően ma már csak a Monortel maradt az egykori öt helyi koncessziós társaságból). Martin Lea, a HTCC elnök-vezérigazgatója az ügylet kapcsán kiemelte: „A második legnagyobb, ám relatíve kis szolgáltató vagyunk, így ügyfélbázisunk növelése elengedhetetlen ahhoz, hogy tovább tudjuk fejleszteni szolgáltatásportfóliónkat, folyamatosan javítsuk versenyképességünket.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés