Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Magyar Telekom elsőként épít ki új generációs IP-hálózatot Magyarországon

Dotkom

A Magyar Telekom elsőként épít ki új generációs IP-hálózatot Magyarországon

Hálózatfejlesztésbe kezdett a Magyar Telekom, a Cisco IP NGN (Cisco IP Next Generation Network, új generációs IP-hálózat) architektúrájának bevezetésével lehetőség nyílik az interneten túlmutató alkalmazások kiszolgálására és a távközlési infrastruktúra megújítására, az alkalmazások és előfizetők egyedi kezelésén alapuló szolgáltatások fejlesztésére és bevezetésére.

Az IP NGN struktúra nyitott platformot kínál a szolgáltatások differenciálására: a videón/IPTV-n kívül integrált médiaszolgáltatások és értéknövelt szolgáltatások (például VoIP, interaktív játékok, a digitális tartalomhoz való hozzáférés: például fénykép-könyvtár, on-demand filmek) is elérhetővé válnak. Mindemellett a vállalati felhasználók részéről egyre nő az igény a még nagyobb rendelkezésre állást nyújtó virtuális magánhálózatok iránt (IP VPN), amelyek biztosítása csak az olyan kiesés nélküli működést garantáló – azaz működés közben frissíthető és szervizelhető – készülékekkel valósítható meg, mint a CRS–1. A Magyar Telekom vezetése szerint a cég a fejlesztésnek köszönhetően elébe megy a széles sávú internet iránti növekvő igényeknek és megteremti a további sávszélesség-növelés lehetőségét, ami fontos a tavaly bevezetett IPTV-szolgáltatás széles körű elterjesztéséhez is. Az új fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek is érzékelhetik majd a hálózati kapacitás növekedését és a hálózati rendelkezésre állás jelentős javulását.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a széles sávú összeköttetések és az internethasználat tömegessé válásával, az infokommunikációs szolgáltatásokon túl, a Magyar Telekom erősíti pozícióját az audiovizuális szolgáltatások piacán. Ezt követően néhány kézzelfogható eredményt említett Mattheisen a legutóbbi hónapokból: „a széles sávú csatlakozások növelése mellett erősítjük pozícióinkat mind a vezetékes, mind a mobil multimédia- és tartalomszolgáltatásban – e téren az iWiW, az IPTV (T-Home TV), a videotelefonra és tévézésre is alkalmas 3. generációs mobil, továbbá a mobilinternet (web’n’walk) a legizgalmasabb ajánlatunk. A T-Home TV termékünk forradalmian új digitális minőségű tévézést biztosít. A média területe eddig sem állt távol tőlünk, hiszen az internet ma már az egyik legfontosabb kommunikációs csatorna a világon. Ezt bővítjük ki most a televíziózással.”Kaan Terzioglu, a Cisco alelnöke és közép-kelet-európai regionális igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a széles sávú internet terén Magyarország vezető pozícióban van a régióban, a széles sávú internetkapcsolatok száma immár meghaladta az egymilliót, így nem véletlen, hogy elsőként Magyarországon valósulhatott meg ilyen fejlesztés.

A Magyar Telekom üzleti stratégiájának szerves részévé vált az internettechnológiára és a széles sávra épülő szolgáltatások bővítése. A vállalat IP-gerinchálózatának megújítása keretében két Cisco CRS-1 típusú terabit­routereket helyez üzembe, amelyek lehetővé teszik a hálózat megbízhatóságának jelentős növelését és a jövőben jelentkező kapacitásigények kiszolgálását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés