Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adatmentés Internetre

Dotkom

Adatmentés Internetre

Új trend van kibontakozóban – bárhonnan elérhetők fontos adataink biztonsági mentése.

Az elsők között jelentkezett a Symantec Norton 360 termékében az online backup lehetőségével. Az archiválást titkosítással biztosítja a sárga-fekete vállalat a tárolási szerverekre történő áthelyezés során. Igaz, csak a legfontosabbakra marad hely, mivel a Symantec viszonylag szűkmarkúan bánt a tárhellyel: mindössze 2 GB-nyi online kapacitást kínálnak ügyfeleiknek, amit csak pénzért lehet kibővíteni.

Nemrég azonban a Dell is felismerte az online backupban rejlő lehetőségeket: már az idei CES óta arról beszélnek a vállalat ezzel foglalkozó vezetői, hogy hamarosan sor kerülhet egy ilyen szolgáltatás elindítására. Nos, nemrég nevet is kapott: Datasafe-nek hívják. A lehetőséggel mindenki élhet, aki új Dell számítógépet vesz; rendszertől függően 3 vagy 10 GB-nyi tárhely áll rendelkezésükre. Ahogy a Symantec esetében, a Dell is lehetőséget kínál nagyobb kapacitás bérlésére: a plusz 3, 10, 20 vagy 30 GB-nyi hely természetesen szintén pénzért váltható meg.

Érdekessége ugyanakkor a szolgáltatásnak, hogy a „sima” adatmentés mellett lehetőség van migrációs szolgáltatás igénybevételével új rendszerre is átlépni. Kicsit érthetőbben: olyan adatmentést is lehet végezni, amelyből egy új számítógépre lehet visszaállítani a dokumentumokat, meghajtóprogramokat, alkalmazásokat – vagyis a Dell azt ígéri, hogy az új PC megvásárlásával járó telepítési, beállítási macerákat bizonyos esetekben megspórolhatja a felhasználó. Bizonyos esetekben, hiszen számos kompatibilitási csapda leselkedik egy „rendszer-átmentés” során, elég csak arra gondolni, hogy mi történik abban az esetben, ha a felhasználó inteles platformról AMD-re vált.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés