Connect with us

Hirdetés

technokrata

itt a Longhorn Server béta 3

Dotkom

itt a Longhorn Server béta 3

A Microsoft április 26-án jelentette be a Windows Server legújabb, „Longhorn” kódnevű, első nyilvánosan elérhető tesztverzióját. A próbaváltozat lehetőséget nyújt a tesztelők számára, hogy megismerjék a termék új rendszerfelügyeleti, biztonsági és hálózatkezelési tulajdonságait.

Az elmúlt időszakban a vállalatoknál gyakran meg lehetett figyelni, hogy a rendszergazdák szobáiból szomorú nóták, szaknyelven rendszergazda-kesergők hallatszanak ki. Az ok, hogy a számítástechnikai szakemberek egyre növekvő nyomással szembesülnek a piaci verseny, a gyorsan változó technológiák, az egyre kisebb költségvetés és a növekvő üzleti igények miatt. A napokban kipróbálhatóvá tett Longhorn kódnevű új Windows Server az alapoktól épül fel, azokat a szempontokat szem előtt tartva, hogy a mindennapi ügyintézési feladatok automatizálásával enyhítse ezt a nyomást, javítsa a biztonságot, és több munkát tudjunk elvégezni rövidebb idő alatt.„A tesztelés során a felhasználók és partnereink megtapasztalhatják, hogy milyen nagymértékű fejlesztéseket hajtottunk végre a Longhorn hármas béta verzióján, annak érdekében, hogy elősegítsük a vállalatok it-költségeinek csökkentését, és azt, hogy könnyen alkalmazkodni tudjanak a gyorsan változó üzleti igényekhez” – mondta Újvári Krisztián, a Microsoft magyarországi termékmenedzsere. „A tesztverziót használó ügyfelek között és a Microsoftban mára több száz szerver működik éles környezetben is. Egyetlen üzenetünk van mindenki számára: töltsék le a szoftvert, és értékeljék maguk!” – javasolta Bill Laing, a Microsoft Windows Server divíziójának ügyvezető igazgatója. Egy tanulmány szerint a cégek a számítástechnikára fordított költségvetésének 70 százalékát költik a rendszerek felügyeletére. Az elképesztő arány is jelzi, hogy rendkívül nagy az igény az olyan szolgáltatások egyszerű megvalósítására, mint a helpdesk, az infrastruktúra-elemek működésének ellenőrzése és a rendszerek frissítésének koordinálása. A Longhorn új tulajdonságainak (lásd táblázat) köszönhetően csökkenhetnek az infrastruktúra karbantartási és szervizelési költségei, miközben növelhető a rendszer biztonsága és a megbízhatósága – ígéri a Microsoft. Az üzleti adatokhoz való biztonságos távoli hozzáférés manapság már elengedhetetlen ahhoz, hogy üzleti tevékenység hatékony maradjon. A Longhorn Failover clustering (feladatátvevő fürtözés), dynamic partitioning (dinamikus partíciókezelés) és autotuning networking (hálózatforgalom-optimalizálás) képességei automatikusan optimalizálják a rendszererőforrásokat, beleértve a memóriát és az adatforgalmat, így biztosítva, hogy a felhasználók a vállalat hálózatához folyamatos hozzáféréssel rendelkezzenek. A Beta 3 verzióban új funkciók, a Terminal Services Easy Print vagy a Terminal Services Session Broker biztosítanak egyszerűbb nyomtatást és jobb hozzáférést a Terminal Services Gatewayen keresztül – levéve a terhek egy részét a túlterheltségtől görnyedt hátú informatikusok válláról. A Microsoft ígérete szerint partnereivel együtt széles körű terméktámogatást nyújtanak az ügyfelek részére annak érdekében, hogy magabiztosan telepítsenek alkalmazásokat Longhorn-környezetben, és hogy a kesergőket vidám csasztuskák válthassák fel.

Az Intelnek tetszik a Longhorn„Üdvözöljük a Micrtosoft bejelentését” – nyilatkozta lapunknak Gacsal József, az Intel magyarországi üzletfejlesztési igazgatója. Véleménye szerint az új szerverprogramot az Intel hardveres biztonsági management megoldásaival együtt használva meg fog valósulni az a cél, hogy a nagygépes környezetben megszokott megoldások a kis- és közepes vállalatok számára is elérhetővé váljanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés