Connect with us

technokrata

Komplett védelem a NOD32 gyártójától

Dotkom

Komplett védelem a NOD32 gyártójától

Antivírus, tűzfal és spamszűrő egyben, ősszel.

Értesüléseink szerint ősszel jelenik meg az ESET Smart Security csomag, amelyben vírusirtó mellett spamszűrő és személyi tűzfal is segíti majd a felhasználó biztonságát. Ez a technikai, IT-biztonsági témában kevésbé járatos felhasználók tudásszintjének figyelembevételével készül, vagyis a fejlesztők egyszerre két trend mellett tették le a voksukat. Egyrészt integrált megoldást nyújtanak, amivel a digitális fenyegetések nagyobb részével vehetik fel a harcot; másrészt felismerték, hogy a szoftverekhez, beállításokhoz nem értő, de a PC-jét biztonságban tudni szerető internetezők legalább akkora (ha nem nagyobb) tábort jelentenek, mint a képzettebb felhasználók.

A koncepcióváltás annak ellenére várható, hogy (itthon is) jól alakult a cég bevétele a tavalyi évben. 720 millió forintos árbevételt könyvelhetett el 2006-ban a NOD32 antivírus rendszer kizárólagos hazai forgalmazója. A Sicontact Kft. ezzel csaknem kétszeresére növelte előző évi, 382 millió forintos eredményét, amit úgy tudott elérni, hogy – Csiszér Béla, a Sicontact ügyvezető igazgatójának elmondása szerint – mintegy negyvenezer ügyfélnek értékesítettek a vírusvédelmi szoftverből.

A NOD32 pozíciója erős a lakossági és a KKV szegmensben – az értékesített darabszám feléért, a forgalom volumenének 30 százalékáért az otthoni felhasználók felelnek -, de a tavalyi év ügyfelei között olyan partnerek is megtalálhatók, mint az IBM kizárólagos leányvállalata, az ISC-Hungária.A vállalatvezető elmondása szerint a cég 2007 első negyedévében eddig 230 millió forintos bevételt realizált, s 2007 végére az egymilliárdos forgalom elérését tűzte ki célul.

Magyarországi forgalmának megduplázása mellett a Sicontact kilépett a külföldi piacra is: 2006 végén a NOD32 antivírus rendszert gyártó ESET a magyar cégre bízta termékeinek ausztriai disztribúcióját. Az ESET vezetői döntésüket azzal indokolták, hogy a magyarországi piacon a Sicontactnak a NOD32 szoftver bevezetését követő néhány éven belül jelentős eredményeket sikerült elérnie a disztribútori hálózat kiépítésében, a szoftver értékesítésében, valamint az ingyenesen letölthető próbaverziók népszerűsítésében. Ezzel szemben az ausztriai piacon a forgalom az elmúlt években megközelítőleg 100 ezer euró (kb. 25 millió forint) környékén stagnált.

A nemzetközi, több mint 100 országban jelenlévő ESET vezetői még 2006 elején kezdték el az új ausztriai képviselő keresését. A Sicontact mellett a német, valamint a korábbi osztrák disztribútor is megpályázta a pozíciót, amelyet hosszas tárgyalások után, 2006 végén nyert el a magyar vállalat. A NOD32 Ausztriában még korántsem számít olyan népszerű terméknek, mint hazánkban. „A tárgyalások során fel kellett vázolnunk egy konkrét tervet a pozíció javítására. 2007 végére a bevételek megháromszorozását tűztük ki célul, az ESET vezetése pedig 2008 májusáig félmillió eurós értékesítést vár el” ? mondta el Csiszér Béla.

A Sicontact Kft. vezetése úgy döntött, hogy az ausztriai disztribúcióra új céget alapít. Az osztrák vállalat, a Sicontact Software Vertriebs GmbH 2006 végén került bejegyzésre. A cég jelenleg három osztrák és két ideiglenesen ott lévő magyar alkalmazottal dolgozik, az év végéig pedig további két-három munkatárs felvételét tervezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone
drón

Dotkom

Bonyolódik a drónpilóták helyzete

2021. január 8. péntek
seo

Műszaki Magazin