Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napi 1500 vírus

Dotkom

Napi 1500 vírus

Egyre többen vannak, egyre jobban rejtőzködnek.

Az internetes fenyegetések napjainkban veszélyesebbek, mint valaha. Leggyakrabban úgy tervezik őket, hogy személyes adatokat vagy pénzt tulajdonítsanak el. Gyakran személyre szabottan juttatják el a célhoz, hogy még könnyebben jussanak hozzá a kívánt adatokhoz. A károkozók írói korábban csak hírnévre vágytak, manapság őket is, mint minden bűnözőt, a pénzvágy hajtja.

2004-re az Interneten terjedő „járványok” annyira gyakoriak lettek, hogy a témát a média is felkapta: a károkozók szereplése folyamatos volt, ami hírnevet biztosított az íróiknak. A figyelem dezorientációjával azonban a fenyegetés nem szűnt meg: profi iparág épült ki a malware-üzlet köré, amelyben hatalmas pénzek mozognak. Az laboratóriumok által azonosított új vírusok száma drasztikusan emelkedett. Amíg 2002-ben napi 5-12 vírust, addig napjainkra napi 1500 egyedi károkozót regisztrálnak, a károkozók száma azonban nőhet a variánsok megjelenésével.

Ha valaki illegálisan akar pénzhez jutni, a rejtőzködés, az észrevétlenség a cél. A károkozók fejlesztői már nem érdekeltek abban, hogy nagy, látványos járványokat idézzenek elő. Az új károkozók csendben, rejtve, gyakran személyre szabva működnek. A hackerek egyre inkább rejtőzködő technológiákat alkalmaznak, mint például a rootkit technológiát. Ma az új generációs károkozók észrevétlenül juttatják pénzhez a fejlesztőt – az új támadási hullámokat „csendes járványnak” (silent epidemics) nevezzük. Az igazi veszély abban rejlik, hogy a károkozókat gyakran észre sem vesszük.

A Panda MalwareRadar egy online, on-demand audit szolgáltatás, speciálisan a hálózatban aktív és inaktív fenyegetések és a biztonsági rések felismerésére és eltávolítására.
Felismeri az összes olyan fenyegetést és egyéb biztonsági rést a hálózatában, mely átcsúszott a jelenleg használt védelmi rendszeren. A szolgáltatás az egész rendszert alapos vizsgálat alá veti, és teljes audit riportot készít, részletesen kimutatva a hálózat jelenlegi biztonsági szintjét, a jelenlévő fenyegetéseket (aktívakat és passzívakat egyaránt). Kimutatja továbbá a jelenleg telepített védelmi megoldás biztonsági problémáit, valamint azokat a biztonsági réseket, amelyeket kihasználva egy internetes fenyegetés bejuthat a hálózatba. A vizsgálat végén kétféle riport készülhet: vezetői (executive) riport, amely a legfontosabb adatokat és statisztikát tartalmazza, illetve technikai riport, amely ezt kiegészíti az összes vizsgált számítógép egyedi eredményével is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés