Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj biztonsági funkciók a Microsoft Office-ban

Dotkom

Vadonatúj biztonsági funkciók a Microsoft Office-ban

2007-es szintre hozza Redmond irodai programcsomagját.

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy Office 2003-as irodai szoftvercsomagja megkapja ugyanazokat a biztonsági fejlesztéseket, amiket az Office 2007-be integrált. Az előző generációs program együtteshez kiadandó service pack (ami már a harmadik lesz a sorban) legfőképp a biztonságra való fókuszálás jegyében jön létre, mondta Joshua Edwards, a redmondi vállalat egyik termékmenedzsere. „Megpróbáljuk alkalmazni az Office 2007 létrehozása során megtanultakat, és annyit áthozni belőle az Office 2003-ba, amennyit csak lehet.” – nyilatkozott Edwards.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg az SP3, amely, mint a többi javítócsomag, természetesen ingyenesen elérhető lesz az Office 2003-at legálisan tulajdonlók számára. Az sem ismert, hogy pontosan milyen fejlesztések kerülnek bele a service packbe, csupán az vált világossá, hogy a csomag az Office 2007 képességeinek „visszaportolása” lesz. Minden fejlesztést azonban nem fognak átültetni, teljesen érthető módon, hiszen a Microsoft szeretné, ha minél többen vennék meg a programcsomag 2007-es változatát. Edwards homályosan csak annyit közölt, hogy a változtatások java láthatatlan marad a felhasználók előtt – az alkalmazások védettségének növelésére és a file-okkal való támadások elleni fejlesztésekre koncentrálnak.

Az Office 2003 utoljára 2005 szeptemberében kapott javítócsomagot, amely szintén a biztonságosságot hivatott növelni, emellett az alkalmazás stabilitást növelte, és a Microsoft SQL Server 2005 illetve a Microsoft Visual Studio 2005 támogatását hozta el ebbe a környezetbe.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés