Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft bekeményít biztonság fronton

Dotkom

A Microsoft bekeményít biztonság fronton

Vége az eddigi tili-tolinak?

A redmondi szoftverek biztonságáról közismerten negatív véleménnyel vannak az emberek; a fejlesztésekbe ölt energiák ellenére is. A Microsoft ugyan több területen is komoly befektetéseket eszközölt (például a romániai GeCAD antivírus cég felvásárlása, a Windows Defender létrehozása stb.), ezek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A felhasználóknak továbbra is külső, harmadik féltől származó biztonsági programokkal kell védeniük magukat.

Éppen ezért döntött úgy nemrég a vállalat, hogy még jobban rákoncentrál erre a szegmensre. Bejelentette, hogy a digitális fenyegetéseket kutató, a nagy antivírus cégekhez hasonló security response központokat állít fel Írországban és Japánban; illetve megtekinthetővé tette új biztonsági portáljának, a Malware Protection Centernek az első szárnybontogatásait. Mindez azt jelentheti, hogy az IT-biztonságban érdekelt cégek számára komolyabb konkurenciává válik a Microsoft.

A Symantec, a McAfee és a Trend Micro, a világ három legnagyobb antivírus cége eddig főként a Windows és a többi redmondi szoftver hiányosságait kihasználva volt képes nagy profitot realizálni; az ő bevételükre lehet negatív hatással egy erőteljesebb Microsoft jelenlét ezen a piacon. Mindazonáltal a digitális kártevőkkel foglalkozó cégek igen kompetitív környezetben működnek, így Redmond számára komolyan fel van adva a lecke. Egyes szakértők szerint hónapokig, mások szerint azonban akár 5 évig is eltarthat, mire egy szintre kerülnek a fenti cégek fejlesztéseivel a Microsoft saját megoldásai. A Windows Defender például sokkal rosszabb statisztikákat mutat, ami a digitális kártevők észlelését illeti; a Onecare is inkább rendszereszközként állja meg a helyét, mintsem biztonsági megoldásként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés