Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb fellebbezés várható az Alcatel-Microsoft ügyben

Dotkom

Újabb fellebbezés várható az Alcatel-Microsoft ügyben

Bírósági ítéletek – ide-oda.

Az Amerikai Szövetségi Bíróság elutasította az Alcatel szabadalmi igényét a Microsofttal szemben, mely egy új, a beszédet szöveggé alakító technológiára vonatkozik. Az ítéletet az után hozták meg, hogy a bíróság egyszer már megállapította: a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cége valóban megsértette az Alcatel-Lucent szabadalmait, és 1,52 milliárd dolláros kártérítésre ítélte a Microsoftot. Rudi Brewster bíró San Diegoban azonban most elutasította az Alcatel-Lucent összes kérelmét. Az Alcatel-Lucent már bejelentette igényét a fellebbezésre.

„Kemény érveink vannak, amelyekkel a nézőpontunkat támogathatjuk” – mondta a cég szóvivője, Joan Campion. „Nyugodtak vagyunk az esélyeinket illetően.”

Az Alcatel és a Microsoft között már számos, hasonló szabadalmi vita merült fel, beleértve például a Microsoft XBOX 360 videokódolási technológiára vonatkozó szabadalmát is. „Ez az ítélet újra megerősíti a bizalmunkat a már meghozott döntésben, miszerint ezek a szabadalmi igények nem állják meg a helyüket” – mondta Tom Burt, jogtanácsos.

Az 1,52 milliárd dolláros kártérítés a legnagyobb összeg, amelyet a szabadalmi jogokkal kapcsolatban valaha is kiszabtak az Egyesült Államokban. Mindez várhatóan arra ösztönzi majd a szoftverfejlesztő cégeket, hogy elősegítsék az amerikai szabadalmi rendszer javulását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés