Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vállalatirányítási rendszer – hitelre

Dotkom

Vállalatirányítási rendszer – hitelre

Új konstrukciók az SAP-tól.

Már hitelből is fedezhető az SAP vállalatirányítási rendszereinek bevezetése és minden ahhoz kapcsolódó kiadás. A pénzügyi konstrukció nem csak az új rendszerek implementálására, hanem már a meglévők bővítésére is igénybe vehető – gyakorlatilag bármely cég számára.

Alapvetően új pénzügyi konstrukcióval jelentkezett az ERP piacának legnagyobb nemzetközi szállítója, az SAP. Korábban a bankok és finanszírozó intézetek kizárólag a hitelek fedezetéül is szolgáló dologi javak beszerzésére adtak kölcsönt, amely gyors kiszállási lehetőséget biztosít számukra. Ehhez képest az SAP a Siemens Financial Services-el közösen kialakított konstrukciója – más néven SAP Financing – a hardveren kívül szoftver-licenszre, illetve a bevezetési és karbantartási költségekre is kiterjed. Ez azt jelenti, hogy a finanszírozás az addicionálisan a cégen belül a bevezetés miatt felmerülő költségeket is tartalmazhatja, ilyen lehet például a projekttagok túlórája, vagy az oktatás – ismertette a megoldást Molnár Attila, a HostLogic Kft. üzletágvezetője.

Az SAP konstrukciója HUF, CHF és EUR alapú is lehet, és semmilyen szokásos, járulékos díjat – szerződéskötési, hitelbírálati, stb. – nem alkalmaz. Igényléséhez az esetek többségében nincs szükség önrészre, illetve fedezetre. Így ez elsősorban azon kis- és közepes vállalkozásoknak adhat segítséget, melyek részben épp a megfelelő informatikai rendszer hiányában nem voltak versenyképesek, ám emiatt nem is tudtak egy összegben ilyen rendszerre beruházni. Ezzel a lehetőséggel most megszakad az „ördögi kör” – hangsúlyozza a vezető.

Azoknak is jól jöhet az ajánlat, akiknek eddig is volt finanszírozó bankjuk, ám az itt rendelkezésre bocsátott, szabadon felhasználható hitelkeretet nem tudták, vagy nem akarták komolyabb IT-beruházással terhelni, illetve az SAP Financing ajánlata ehhez kedvezőbb feltételeket biztosít.

A finanszírozás különböző pályázatokkal is összeköthető. Ehhez a HostLogic Kft. egy komplex finanszírozási szolgáltatást alakított ki, amely az igényfelméréstől a pályázatfigyelésen, megíráson és finanszírozáson át egészen a teljesítésig és üzemeltetésig végigkíséri az ügyfelet.

Az előzetes felmérés szerint a lehetőség a hazai piacon kedvező fogadtatású. A magyar vállalkozások leggyakoribb gondja éppen a tőke hiánya, miközben a világpiacon kénytelenek a tőkeerős, nagy múltú vetélytársakkal konkurálni. Ez pedig csak megfelelő hatékonysággal, tehát megfelelő IT-háttérrel lehetséges – zárta szavait a szakember.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés