Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagysebességű adat-alkalmazások gyors és hatékony fejlesztése

Dotkom

Nagysebességű adat-alkalmazások gyors és hatékony fejlesztése

A Siemens elsőként jelent meg a piacon 3,6 Mb/s adatátviteli sebességű HSDPA-modullal.

A Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazatának HC15 típusnevű rádiós modulja a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológiát robusztus interfész-technikával és szerelési móddal, és az „AT-parancsok” útján történő vezérelhetőséggel kombinálja. Ez által nagysebességű adat-alkalmazásokat (például gateway-eket, USB-modemeket vagy routereket) különösen gyorsan és hatékonyan lehet kifejleszteni.

Az új rádiós modult 2006 október 1-jével „örökölte” az A&D a korábbi COM-ágazat portfoliójából. A HC15 3,6 Mb/s letöltési sebességet kínál. A 2100 MHz frekvenciasávban működve Afrikában, Ázsiában, Európában és a Közel-keleten alkalmazható. Windows-alapú alkalmazások kifejlesztésének megkönnyítésére NDIS (Network Device Interface Specification) meghajtóval és USB 2.0 Full Speed interfésszel rendelkezik. A HC15 az említett térségekben máris megkapta az R&TTE és GCF engedélyeket, továbbá megfelel az EU RoHS (Restriction of Specific Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment) szabályzatának is.

Mint ismeretes, 2007. januárjától az SBS-t (Siemens Business Services), a Siemens AG IT-szolgáltató ágazatát a konszern további négy IT- illetve szoftverházával egyetlen ágazatba vonják össze. Utóbbiak a következők: Program and System Engineering (PSE), Siemens Information Systems Ltd. (SISL), Development Innovation and Projects (DIP) és a Business Innovation Center (BIC). Az így létrejött ágazat Siemens IT Solutions and Services (SIS) néven fog működni, és a két súlyponti részlegre tekintettel Münchenből valamint Bécsből fogják irányítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés