Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintés nélküli PIN pad – már mobilon is

Dotkom

Érintés nélküli PIN pad – már mobilon is

Nem kell többé kiadnunk kezünkből a bankkártyánkat!

A bankkártya megoldásokkal foglalkozó Ingenico komoly mérföldkőhöz érkezett a kártyatechnológia területén. Létrehozta i3070 néven új, teljesen integrált contactless technológiával készült PIN Padját. A terméket a nagyközönség számára a november 7-9-én zajló Cartes 2006-on mutatta be a cég.

Az új megoldás lényege, hogy a PIN pad a már hagyományosnak nevezhető smart, illetve mágnescsíkos olvasómodulokon kívül egy érintés nélküli, úgynevezett contactless olvasót is magában foglal. Itt a hagyományosnak nevezhető chipkártya a PIN paddal már vezeték nélküli, rádiófrekvenciás technológiával is kommunikál, melynek révén a kártyatulajdonosnak ki sem kell adnia a kezéből bank, vagy más kártyáját. Ez esetben nem csak a tranzakció sebessége növekszik, de a biztonsága is jelentősen nő, hiszen nem egy különálló contactless olvasó modult használunk, hanem egy beépített, a processzorhoz direkt kapcsolódó eszköz oldja meg a leolvasást.

Ráadásul az i3070 Contactless nem csak kártyán keresztül fogadja el a fizetést, hanem arra alkalmas mobiltelefonon vagy más NFC technológiával felszerelt berendezésen keresztül is. Innentől tehát akár annak sincs semmi akadálya, hogy a vásárlók (megfelelő banki támogatással és biztonsággal) bankkártya nélkül, fizetésre alkalmas mobiltelefonjaikat használva fizessenek ki akár nagyobb összeget anélkül, hogy a készüléket kiadnák a kezükből. Elég azt egy pillanatra a kassza közelében elhelyezett i3070-es PIN pad elé helyezni. Természetesen a fejlesztés megfelel a legszigorúbb biztonsági normáknak (PCI-PED).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés