Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vállalatok védik szellemi tulajdonukat: perel a HP, perben a Palm

Dotkom

A vállalatok védik szellemi tulajdonukat: perel a HP, perben a Palm

A HP pert indított az InkTec ellen, a Palm pedig a RIM sorsára jutott.

A tinta összetételére vonatkozó HP szabadalmak megsértése miatt a vállalat pert indított a koreai székhelyű InkTec németországi leányvállalata ellen.

A tinta, amelyet az InkTec márkanevű tintapatron utántöltő kit tartalmaz, a kereset szerint megsérti a HP tintára vonatkozó szabadalmait. Ezeknek a szabadalmaknak a védelmére indított pert a HP Németországban, ahol az InkTec tintákat megtalálták.

A több mint négyezer kellékanyagokkal kapcsolatos szabadalommal rendelkező vállalat nyílt és tisztességes versenyre, valamint hagyományokra hivatkozva védekezik a szellemi tulajdon megsértése ellen.

Nem először derült fény más vállalatok szabadalomsértéseire, amelyek teljesen általános tintát kínálnak újratöltő üzletekben vagy „saját” márkaneveik alatt.

A héten jelentette be az NTP nevű, szabadalmakkal foglalkozó vállalat, hogy pert kezdeményezett a Treo gyártója, a Palm ellen szabadalomsértés ügyében. A hír hatására a gyártó részvényei több mint 7 százalékot estek.

Az ügyirat szerint a Palm termékei és szolgáltatásai sértik az NTP szellemi tulajdonát és kártérítési igényük van a gyártó által közvetlenül és közvetetten okozott pénzügyi károkra is. Az NTP azt szeretné, ha egy esetleges licenc-megállapodással létrejöhetne egy peren kívüli megegyezés.

Az NTP neve egyébként onnan ismerős, hogy ugyanez a cég volt az, amely a BlackBerry-t gyártó Research In Motion Ltd-vel harcolt. Végül ez ügyben idén májusban megállapodás született: a Research In Motion 615,5 millió amerikai dollárt fizetett azért, hogy megmeneküljön a hosszadalmas és káros hatású szellemi tulajdon-pertől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés