Connect with us

Hirdetés

technokrata

e-Magyarország, e-Kormányzat 2006 – a fejlesztések jegyében

Dotkom

e-Magyarország, e-Kormányzat 2006 – a fejlesztések jegyében

2006. november 9-én és 10-én rendezik meg a konferenciát a siófoki Hotel Azúrban. A konferencia a kormány, az üzleti szektor, az érdekképviseletek, a kamarák immár hagyományosan legnagyobb részvételű, párbeszédre épülő fóruma.

Az „e-Magyarország, e-kormányzat” konferencia immár ötödik alkalommal a kormány, az üzleti szektor, benne külön a kis- és középvállalatok és az ICT-szektor (infokommunikációs szektor) képviselői, az önkormányzatok, a kistérségi megbízottak, a régiók vezetői, az érdekképviseletek, a kamarák immár hagyományosan legnagyobb részvételű párbeszéde a fejlett információs, illetve tudás alapú társadalom kiépítése érdekében.

A konferencián a 2007-2013 időszakban rendelkezésre álló fejlesztési forrásokban rejlő lehetőségek szempontjából zajlik a párbeszéd a kormány, valamint a gazdaság és a társadalom érintettjei között az együttműködés, a közös jövő érdekében. Azért, hogy Magyarország hozzáadott értékei – az emberek kiemelkedő innovációs képessége, a kutatás-fejlesztésben, az informatikai fejlesztésben meglevő versenyelőnyeink, a földrajzi fekvésből adódó logisztikai bázis szerepkörünk, valamint a kkv-k szolgáltatásában rejlő tartalékaink és erőnk – minél hamarabb megmutatkozzon. Azért, hogy a jövő fejlesztési erőforrásait ezekre a területekre koncentráljuk, valamint azért, hogy a regionális szemléletmód, gondolkodás elterjedjen.

Az idei „E-Magyarország, e-kormányzat 2006 – a fejlesztések jegyében” konferencia, kiállítás és workshop a versenyképesség, a felzárkózás és a fejlett információs gazdaság, az e-közigaz-gatás, e-kormányzás kapcsolatáról, a sürgető teendőkről, a kormányzat és az üzleti szektor érdekeinek egyeztetéséről szól. A kétnapos konferencia másik fontos témaköre az Európai Unió fejlesztési irányában levő régiók, önkormányzatok és kistérségek továbbá a kkv-k versenyképessége erősödésének jövőbeni lehetőségei, az érdekeltek igényeinek megfogalmazása.

A konferencia fővédnökei: dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint dr. Szilvásy György kancelláriaminiszter. Kiemelt szakmai támogatók: Bajnai Gordon kormánybiztos, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület vezetője és Simon Géza kormánybiztos,az Elektronikuskormányzat-központ vezetője. Az e-kormányzat témagazdája: dr. Baja Ferenc, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés