Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABS Computers Ultimate X9 játékgépe

Dotkom

Az ABS Computers Ultimate X9 játékgépe

Belsejében egy tuningolt Core 2 Extreme X6800-as processzor és duál ATI Radeon X1900 CrossFire-módban ketyeg, így az ABS Ultimate X9 nem akármilyen masina.

A Gigabyte 3D Aurora alumínium háza igazán minőségi, nem találunk rajta olcsó műanyag elemeket, mint a legtöbb házon. A dizájn főleg a fanatikusokat és a játékosokat hivatott megcélozni. Alulról egy 120 mm-es ventilátor szívja be a levegőt, közvetlenül a 150 GB-os Western Digital Raptorokra, amelyek RAID 0 módban működnek. A levegő az ATI Radeon X1900 videokártyák felé áramlik tovább, amelyek CrossFire módban üzemelnek. A kártyák végül a ház hátulja felé fújják ki a meleg levegőt.
A házban felfelé mozgó légáramlat a párba válogatott Corsair Twin2X-2048-6400C4 memóriákon (2 GB) halad keresztül, amelyek 800 MHz-en működnek, CL4-4-4-12 (CAS, RCD, RP, RAS) késleltetések mellett. A ház végül két 80 mm-es ventilátornak köszönhetően távozik a ház hátuljánál. A 120 mm-es ventilátor, ami az Enermax Liberty ELT620AWT 620 W-os tápban rejtőzik, szintén segít eltávolítani a forró levegőt a ház felső részéről.
A Gigabyte 3D Aurora képes külső vízhűtő rendszerekhez is alkalmazkodni. Az ABS Ultimate X9 a Gigabyte 3D Galaxy II folyadékos hűtési rendszert kapta. A vízpumpa csatlakozó része kerámiával van megerősítve, így megbízhatósága jobbnak mondható. A Gigabyte 20 000 órás élettartom becsül. A rendszer képes észlelni, ha a vízszint kritikus szintre csökken, s ez esetben intézkedik is. E mellett túlmelegedési védelemmel is rendelkezik, így képes leállítani a számítógépet. Mindkét képesség nagyszerű, főleg ha gyárilag tuningolt gépről van szó.
Az ABS három éves helyszíni garanciát kínál, bár ebből csak az egy év jár alapból, utána fizetni kell a szállításért. A plusz garancia 280 dollárba kerül. Jó lenne, ha a hároméves mindent magába foglaló garancia általánossá válna – így viszont olyan szintet választ a vásárló, amilyet szeretne.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés