Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Biztonság 2.0

Új generációs biztonsági termékek és szolgáltatások az online világnak.

A múlt héten jelentette be New Yorkban a kaliforniai vállalat legújabb fejlesztéseit. John Thompson, a Symantec vezérigazgatójának elmondása értelmében a Security 2.0 nem egy új szolgáltatásról vagy egy új „gyilkos” alkalmazásról szól. Ehelyett a termékek, szolgáltatások és partner-együttműködések integrációjáról van szó, hiszen a biztonsági „harcok” már nem csak a számítógépről vagy a vállalati hálózatról szólnak. Thompson szerint az információk és online tevékenységek még kifinomultabb biztonsági eljárásokat és technológiákat igényelnek.

Talán az egyik legfontosabb változtatás, hogy a Symantec szeretne közelebbi kapcsolatot kiépíteni termékeinek használóival. Ezt mutatja a cég azon terve is, mely szerint az emberek Norton Accountokat hozhatnak létre online tevékenységeik biztosítása végett. Enrique Salem, a Symantec konzumer termékeiért felelős részlegének elnöke szerint a felhasználók tartják majd a kezükben az azonosításukkal kapcsolatos információkat, nem a fekete-sárga vállalat. Ezzel el szeretnék kerülni azt a fiaskót, ami a Microsoftot érte hasonló próbálkozásakor. Ismeretes, hogy a Passport szolgáltatás túlzott kíváncsiságát sokan zokon vették, s a szolgáltatás nem is lett annyira népszerű, mint amennyire Redmond várta.

Mindazonáltal a Symantec nem kíván létrehozni új technológiai szabványokat, közölték az észak-amerikai rendezvényen. A vállalat mind a Microsoft Cardspace, mind a nyíltforrású fejlesztésként készült OpenID technológiát alkalmazni tervezi, mondta Salem. Emellett partneri kapcsolatot alakított ki a Verisignnal, így a Norton Accounts támogatni fogja ez utóbbi Identity Protection Authentication Service-ét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés