Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Netscape 8.1.2

A legújabb Firefox mellett a Netscape friss változata is letölthetővé vált a minap.

Utoljára idén januárban számoltunk be a Netscape 8-as verziójáról. A nyolcadik generációs szoftver egyik legjellemzőbb újítása az, hogy kifejezetten a jelszóhalász támadásoknak ellenállóra fejlesztették. Ha egy Netscape-es internetező olyan webhelyet látogat meg, mely rajta található egy folyamatosan frissített feketelistán, akkor a szoftver látványosan figyelmezteti a veszélyre, egyúttal pedig azonnal magasabb biztonsági korlátozásokat léptet életbe. Emellett beépített spyware és adware védelemmel is rendelkezik a szoftver. Ez a funkció nem csak proaktívan, még a betelepülést megelőzően igyekszik gátat szabni a digitális élősködőknek, hanem utólagosan is használható – mind a memóriát, mind a merevlemezeket át lehet vizsgáltatni vele.

A fentiek mellett lehetővé teszi az internetezők számára, hogy böngészőjüket egy kattintással kiegészíthessék az RSS (Really Simple Syndication) technológiával, illetve egyszerűbbé vált a kezdőlap(ok) kezelése is. További érdekesség a profilmenedzser, amivel a böngészőt akár több felhasználó is biztonságosan futtathatja. Az internetezők ugyan mind ugyanazt a browsert alkalmazzák, de mindegyik felhasználónak külön könyvjelzői lehetnek, saját jelszavai és egyéb, testreszabott beállításai, a többiektől függetlenül.

Az azóta eltelt időszakban lényegi változás nem érte az alkalmazást, ám többször (elsőként mindjárt a kiadást követő második napon) frissíteni kellett biztonsági problémák miatt. A mostani kiadás, hasonlóan az eddigiekhez, még mindig kétmotoros megoldásra alapulnak: a Mozilla fejlesztette Gecko és az Internet Explorer motorját egyaránt ki tudja használni. Természetesen frissítették a potenciális phishing website-ok feketelistáját is; illetve a biztonsági központ (security center) révén a felhasználó könnyen és gyorsan áttekintheti számítógépe biztonsági állapotát.

A szoftver futtatásához minimálisan egy 233 MHz-es processzor, 64 MB RAM és 35 MB-nyi szabad háttértár szükséges. Windows 98, Millennium Edition, 2000 és XP operációs rendszerek alatt használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés