Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a Firefox 2.0 RC1

Dotkom

Letölthető a Firefox 2.0 RC1

Sokat fejlődött a nyíltforrású böngésző – biztonságosabb a böngészés, mint valaha.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy a Firefox böngésző következő, 2.0-s változatának kiadása csúszik. A The Inquirer online IT-bulvárlap pár héttel ezelőtti véleménye szerint idén már nem is lesz végleges a Tűzróka következő generációja. Nos, ez egyelőre még nem biztos (a fejlesztők fogadkoznak, hogy október végére elérhető lesz), de ami tény: megjelent az RC1 (Release Candidate, azaz végső kiadás előtti) változat. Ennek kapcsán arra figyelmeztette az internetezőket a Mozilla, hogy a böngészőben maradt még hiba, ezért csak a tapasztaltabbak számára javasolja ezen verzió letöltését és feltelepítését.

Mint írtuk, új biztonsági fejlesztéseket igyekeznek integrálni az alkalmazásba. Példának felhozható a már többször említett phishing, azaz jelszóhalász védelem, melyet a második bétában már ki lehet próbálni. Egy hamis weboldal eredetinek álcázhatja magát és így megszerezheti a gyanútlan internetezők bizalmasan kezelendő adatait (például bankszámlaszámokat, azonosítókat, kódokat); ez ellen nyújthat majd védelmet az új funkció. A funkció már „él”: az internetezőt egy párbeszédablak figyelmezteti, ha ártalmas webhely nyílik meg a böngészőben.

Emellett új külcsínt is kapott a program, és olyan képességekkel bővült, mint a dinamikus könyvjelzők használata. Ezzel például egy híroldal esetében elérhetjük, hogy könyvjelzőként nem mindig a website neve fog megjelenni, hanem a legfrissebb hír címe. Átdolgozták a véletlenül bezárt fülek újranyitásának funkcióját is.

A Firefox 2.0 következő, végleges kiadás előtti verziója (RC2) október első hetében jelenhet meg. Ha minden a tervek szerint alakul, még november előtt teljes pompájában elérhetővé válik a szoftver.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés