Connect with us

technokrata

Letölthető a Firefox 2.0 RC1

Dotkom

Letölthető a Firefox 2.0 RC1

Sokat fejlődött a nyíltforrású böngésző – biztonságosabb a böngészés, mint valaha.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy a Firefox böngésző következő, 2.0-s változatának kiadása csúszik. A The Inquirer online IT-bulvárlap pár héttel ezelőtti véleménye szerint idén már nem is lesz végleges a Tűzróka következő generációja. Nos, ez egyelőre még nem biztos (a fejlesztők fogadkoznak, hogy október végére elérhető lesz), de ami tény: megjelent az RC1 (Release Candidate, azaz végső kiadás előtti) változat. Ennek kapcsán arra figyelmeztette az internetezőket a Mozilla, hogy a böngészőben maradt még hiba, ezért csak a tapasztaltabbak számára javasolja ezen verzió letöltését és feltelepítését.

Mint írtuk, új biztonsági fejlesztéseket igyekeznek integrálni az alkalmazásba. Példának felhozható a már többször említett phishing, azaz jelszóhalász védelem, melyet a második bétában már ki lehet próbálni. Egy hamis weboldal eredetinek álcázhatja magát és így megszerezheti a gyanútlan internetezők bizalmasan kezelendő adatait (például bankszámlaszámokat, azonosítókat, kódokat); ez ellen nyújthat majd védelmet az új funkció. A funkció már „él”: az internetezőt egy párbeszédablak figyelmezteti, ha ártalmas webhely nyílik meg a böngészőben.

Emellett új külcsínt is kapott a program, és olyan képességekkel bővült, mint a dinamikus könyvjelzők használata. Ezzel például egy híroldal esetében elérhetjük, hogy könyvjelzőként nem mindig a website neve fog megjelenni, hanem a legfrissebb hír címe. Átdolgozták a véletlenül bezárt fülek újranyitásának funkcióját is.

A Firefox 2.0 következő, végleges kiadás előtti verziója (RC2) október első hetében jelenhet meg. Ha minden a tervek szerint alakul, még november előtt teljes pompájában elérhetővé válik a szoftver.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin