Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a Clean Planet Program Magyarországon

Dotkom

Elindult a Clean Planet Program Magyarországon

Használt festékkazetták újrahasznosítása itthon is.

Augusztus folyamán a Konica Minolta Printing Solutions Europe bejelentette, hogy a használt festékkazetták újrahasznosítására vonatkozó programot, az úgynevezett Clean Planet (Tiszta Bolygó) Programot újabb európai országokban is bevezeti, és fejleszti az újrahasznosítás módozatait.

A program 2001-ben történt elindítása óta a Konica Minolta Printing Solutions Europe az Európai Unió (EU) 16 országában veszi vissza ingyen a használt festékkazettákat. 2006. második felében a programot kiterjesztik az alábbi új EU tagállamokra is: Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia. A Clean Planet Program arra ösztönzi a felhasználókat, hogy az elhasznált festékkazettákat térítésmentesen visszavigyék. Nem kell mást tenniük, mint ellátogatni a Clean Planet honlapjára, kinyomtatni a visszaküldési címkét, és elpostázni a Festékkazetta Gyűjtő Központba.

A környezetvédelmi újrahasznosítás során a festékkazetták összezúzzák. A tonerből kiszedett műanyag alkatrészeket először porrá morzsolják, megolvasztják, majd újrahasznosításra új műanyag darabokat öntenek belőlük. Amellett, hogy ezzel a hagyományos szeméttelepre történő szállítás kiküszöbölhető, a módszer az egyik leghatékonyabb újrahasznosítási folyamat, amelynek következtében kevesebb hulladék képződik, így hozzájárul a természeti erőforrások megőrzéséhez. A Konica Minolta 2006. folyamán 150.000 kg festékkazetta újrahasznosítását tervezi.

Elvben mindemellett minden gyártó nyomtatójának meg kell felelni teljes mértékben a WEEE (Hulladék és Elektromos Berendezések) előírásnak, amely a vállalatokat kötelezi az elhasznált berendezések biztonságos és környezetkímélő megsemmisítésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés