Connect with us

technokrata

Hol és hogyan lehet használni az informatikát?

Dotkom

Hol és hogyan lehet használni az informatikát?

Nagy volt érdeklődés az IVSZ menedzsertalálkozója iránt.

Nagy sikerrel zárult az Informatikai Vállalkozások (IVSZ) által 13. alkalommal megrendezett Menedzser Találkozó, a MENTA. A Kóka János által tartott megnyitóval kezdődő konferencia központi témája az IKT szektor és a kormányzat viszonya, a kormányzat első 100 napjának szakmai eseményei, valamint az i2010 Magyarország workshop eredményei voltak, amelyről a kormányzat és az IKT szakma jeles képviselői több mint 270 részvevő előtt vitáztak a hétvégén, szeptember 7-9. között Siófokon.

A Menedzser Találkozót Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, és az IVSZ tiszteletbeli elnöke nyitotta meg csütörtök este. „A politika eszköz oldalról nem érti, mit is jelent az, hogy elektronikus ügyintézés” – emelte ki a miniszter, majd felszólította az IVSZ jelenlévő képviselőit a cselekvésre. A kormány azt várja az informatikai szektor képviselőitől: mondják meg konkrétan, hol és hogyan lehetne használni az informatikát.

Pénteken a szakmai napot a kormányzat első száz napját felölelő beszámoló párbeszéd nyitotta meg, amely Kovács Zoltán, az IVSZ elnökének felvezető előadásával kezdődött. Az elnök az iparág optimizmusáról beszélt, „hiszen a jövő évtől kezdődő EU-források elosztása, akár 25 százalékos növekedést hozhatna egy két éven belül a hazai IKT piacnak”. John Higgins, az EICTA alelnöke köszöntőjében azt javasolta a kormányzati képviselőknek, hogy ne lobby szervezetként, hanem partnerként tekintsenek az IVSZ-re a közös munkában. A kormányzati képviselők és az IKT szektor képviselőinek párbeszédében Baja Ferenc, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja elmondta, hogy fő céljuk a társadalom versenyképességének növelése, ami lényegében informatikai fejlesztések révén jöhet létre.

Többek között informatikai projektekre 32-137 milliárd forintos sávban terveznek forrásokat allokálni a közszolgáltatások korszerűsítésén belül. Eszes Gábor a GKM főtanácsadója alátámasztva John Higgins köszöntőjét kijelentette, hogy számít az IVSZ partneri segítségére a problémák megoldásában. A félórás dialógus eredményeként Simon Géza, Schaffer István és Baja Ferenc reális célként a három év múlva már bevezetett, és eredményesen működő Közigazgatási Eljárási Törvényt, a közbeszerzés több mint 50 százaléka elektronikus felületén történő megvalósítását, valamint a központi harmonizációs adatbázis létrehozását fogalmazták meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin