Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigantikus megrendelés

Dotkom

Gigantikus megrendelés

Európai, amerikai és kínai cégek versenye.

A világ egyik vezető telekommunikációs cége, a svéd Ericsson közel áll egy újabb gigantikus megrendeléshez: a mintegy 17 millió előfizetővel rendelkező spanyol Telefonica óriási beruházást tervez: vonalas telefonhálózatát a következő 5 év alatt szélessávú internetes hálózattá alakítja át. Az első szakaszban az Ericsson és az Alcatel cégeknek adtak megrendelést mintegy 4,5 milliárd SEK értékben. A két cég versenye tovább folytatódik a második szakasz elnyerésére, amely mintegy 26 milliárd svéd korona nagyságrendű. Egyes hírek szerint még versenyben állnak az amerikai Lucent és a kínai Huawei cégek is.

A spanyolországi közvetlen külföldi tőkebefektetések csökkenő tendenciát mutattak az év első felében: míg 2005 első öt hónapjában 6,6 milliárd euró értékű külföldi befektetés történt, addig ebben idén csak 5,7 milliárd euró tőke áramlott be a hasonló időszakban. Ugyanakkor a külföldre irányuló spanyol befektetések értéke 36,9 milliárd euró volt, szemben 2005 azonos időszakának 13,4 milliárd eurós adatával.

A svéd gazdaság növekedési üteme 2006 második negyedévében jelentősen gyorsult: a GDP éves szinten 5,5 százalékkal bővült. Ezzel a növekedés üteme 2000 óta a legmagasabb szintre emelkedett és az első félév GDP növekedésére 1999 óta nem volt példa Svédországban. Az áruk és szolgáltatások exportja 7,1 százalékkal, az import 6,5 százalékkal nőtt. Az ipari termelés 6,2 százalékkal bővült. A Konjunktúrakutató Intézet 2006-ra 4,5, 2007-re 3,4, 2008-ra pedig 2,7 százalékos gazdasági növekedést prognosztizál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés