Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tulajdonosváltás a Unitis-nál

Dotkom

Tulajdonosváltás a Unitis-nál

A Unitis Rendszerház Zrt. az utóbbi időben számos pénzügyi és szakmai befektető érdeklődését is felkeltette

A Unitis Rendszerház Zrt. részvényeinek 100%-át megvásárolta az S&T System Integration & Technology Distribution nemzetközi vállalat.

A Unitis a nagyvállalatok SAP rendszereinek kiépítése mellett, üzleti tanácsadói és egyedi alkalmazásfejlesztői tevékenységéről, informatikai infrastruktúra megoldásairól, létesítménygazdálkodási- és mérnöki-rendszerek megvalósításáról, továbbá pályázati koordinációs tevékenységéről ismert.

A Unitis menedzsmentje nagy lehetőségként és kihívásként tekint az akvizícióra. Az egyesülés jelentős mérföldkő a Unitis számára, hiszen olyan stabil pénzügyi háttérrel rendelkező, nemzetközi cégcsoport tagja lesz, amely jól ismeri a régió és az egyes közép-kelet európai országok helyi sajátosságait, kihívásait. E nemzetközi vállalatcsoport meghatározó részeként a Unitis előtt is, minden eddiginél nagyobb üzleti lehetőségek nyílnak. Az S&T Magyarország Kft. és a Unitis Rendszerház Zrt. integrációjával kiaknázhatóvá válik az egymást kiegészítő termékvonalak szinergiája.

Az akvizíció az S&T Csoport számára többek között azért is előnyös, mert lehetőséget ad arra, hogy a vállalat a UNITIS révén Magyarországra is kiterjessze SAP rendszerintegrátori tevékenységét, és ezzel párhuzamosan az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődő informatikai infrastruktúra üzletággal együtt tovább erősítse pozícióját a hazai informatikai szolgáltatási szektorban. Az S&T Csoport a régió országaiban igen jelentős piaci pozíciókat tudhat magáénak SAP tanácsadási szolgáltatásával, amellyel a Unitis-szel való egyesülés révén Magyarországon is meghatározó piaci szereplővé válhat.

Az S&T Csoport döntése azért is esett a Unitis-ra, mert többéves tapasztalattal, iparág-specifikus szakértelemmel, ismert hazai és nemzetközi cégekből álló ügyfélkörrel rendelkezik. Az S&T csoport üzleti modellje szerint termékportfoliója üzleti megoldásokból, nagyvállalati rendszerekből és menedzselt szolgáltatások áll. A UNITIS szolgáltatásai jellemzően az üzleti megoldások csoportjába illeszkednek. A most a Unitis-ból az S&T-hez csatlakozó 110 fővel összesen több mint 700-ra növekszik a régióban a szoftvermegoldások üzletágban foglalkoztatottak száma. Az akvizícióval az S&T magyarországi létszáma meghaladja a 160 főt. Ahogyan a korábbi S&T cégfelvásárlások során is történt, a felvásárolt cégek korábbi menedzsmentje továbbra is aktív szerepet vállal az üzletmenet továbbvitelében, előmozdításában. Nem lesz ez másképp a Unitis esetében sem, hiszen a vállalat eddigi tulajdonosai az új cég menedzsmentjének is meghatározó tagjai lesznek.

A tanácsadói tevékenység jelentős mértékben épít az ügyfelek bizalmára, hiszen ennek során a velük való együttműködésben közösen keressük a megoldásokat nyitott kérdéseikre. Ez feltételezi, hogy értjük iparágukat, üzletmenetüket. Nagy Zsolt a UNITIS igazgatótanácsának elnöke szerint az egyesülés egyben az elmúlt évek szakmai és üzleti teljesítményének, a cég kivívott piaci pozíciójának elismerése, melynek előfeltétele volt, hogy a UNITIS folyamatosan magas színvonalú és hiteles tanácsadói magatartást folytasson.

Az S&T és a UNITIS abban állapodtak meg, hogy a szerződés részleteit nem kívánják nyilvánosságra hozni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés