Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bankkártya kijelzővel, automatikus kódgenerálóval

Dotkom

Bankkártya kijelzővel, automatikus kódgenerálóval

A jelenlegi bankkártyáknál jóval biztonságosabb modern pénzkezelést ígér egy amerikai vállalat fejlesztése. Minden tranzakcióhoz külön kódot lehet generálni a jövő digitális pénztárcájával.

A Los Angeles-i Innovative Card technologies (avagy rövidebb nevén InCard) megtalálta a módját annak, hogy miként lehet egy kijelzőt, akkumulátort és jelszógeneráló chipet integrálni egyetlen kis plasztiklapra – mint amilyenek például a hitelkártyák. A Cnet közlése szerint a technológia a tokenalapú azonosítással kelhet versenyre – ilyeneket készít például az RSA Security vagy a Verisign.

Alan Finkelstein, az InCard vezérigazgatója egy interjú során elmondta, hogy a miniatürizálás jelentette a legnagyobb kihívást. Miután ezt megoldották, megnyílt a lehetőségek tárháza: gyakorlatilag bármilyen, azonosítási feladatot igénylő területen felhasználható az eszköz. A DisplayCard a tokenekhez hasonlóan generál jelszavakat – ezeket online tranzakciókhoz, bejelentkezések hitelesítéséhez lehet felhasználni.

Fejlesztési kihívások
Létrehozásához egy tajvani kijelzőfejlesztő és -gyártó vállalat, egy USA-beli akkumulátorgyártó cég és egy francia biztonsági csapat együttműködése járult hozzá. Az összefogás ellenére is sokáig tartott a DisplayCard megalkotása: Finkelstein közlése szerint négy évig folyt a fejlesztés. Olyan kihívásokkal kellett szembenézniük, mint a kártya hajlíthatósága, az energiafogyasztás minimalizálása és a vékonyság megtartása.

Mindezen akadályokat sikerrel vették a fejlesztők, így fizikai paramétereit tekintve a kártya semmiben nem tér el egy hagyományos bankkártyától; emellett három évig vagy 16 ezer használatig garantált a működése. Ez azt jelenti, hogyha valaki a hét minden napján legalább 15-ször használja az eszközt, akkor képes elérni a technológia korlátait, mondta az InCard igazgatója. A fejlesztések ugyanakkor nem állnak meg jelenlegi stádiumukban. A vállalat közlése értelmében a közeljövőben már két chippel lesz ellátva a kártya. Az egyik felel majd a jelszógenerálásért, míg a másik olyan személyes adatokat fog tárolni, mint az utolsó tranzakció részletei vagy egyenleginformációk.

Mi állhat az elterjedés útjában?
Az InCard már tárgyalásokat folytat különböző pénzintézetekkel és hitelkártya szervezetekkel, szerte a világon. Erről azonban egyelőre nem árultak el részleteket – csupán annyi derült ki, hogy a Visa már beleegyezett a technológia bankjai számára való bemutatására. A kártya terjedésének másik akadálya a technológia jelentette magasabb költség lehet. Míg egy manapság használt hitelkártya átlagosan 40 centnyi előállítási költséggel jár, és egy hagyományos jelszógeneráló kulcs 5 dolláros költséggel hozható létre, egy DisplayCard több mint 10 dollárba kerül. Ugyanakkor a fejlesztők biztosak abban, hogy az eszköz tömeges elterjesztésével leszoríthatóvá válnak a költségek.

Gyártástechnológiát tekintve már felkészültek a tömegtermelésre, sőt, az InCard licencelni is hajlandó a technológiát, így abban az esetben sem lenne gond az utánpótlással, ha hirtelen ugranának meg az igények. Márpedig a cég erre számít: közlésük szerint másfél év múlva már 5 millió DisplayCard lesz forgalomban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés