Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az alacsony költségű Rosedale 2 chip a WiMAX-szállítók kedvence

Dotkom

Az alacsony költségű Rosedale 2 chip a WiMAX-szállítók kedvence

A Rosedale 2 segítségével költséghatékony, kettős célra alkalmazható helyhez kötött és mobil WiMAX modemek állíthatóak elő.

Az Intel Corporation következő generációs Rosedale 2 kódnevű WiMAX szilícium chipjét a 10 legfontosabb WiMAX eszközgyártó választotta arra, hogy megoldásokat szállítson következő generációs WiMAX hálózatok számára. A Rosedale 2 alacsony költségű rendszerchip (system-on-ship, SoC), amely támogatja az IEEE 802.16-2004 és az IEEE 802.16e-2005 szabványokat, lehetővé téve ezáltal, hogy a WiMAX modemeket mind helyhez kötött, mind pedig mobil eszközökben használják.

A Rosedale 2 segítségével jobban kihasználhatóak lesznek a hálózat-építő cégek (mint például az Alcatel) által telepített WiMAX hálózatok előnyei. A mobil WiMAX telepítések felgyorsítására létrehozott széles körű együttműködés keretén belül a Rosedale 2 integráns részét képezi az Alcatel globális Interoperatibility Testing kampányának. „A Rosedale 2-n alapuló eszközök ily módon terveink szerint zökkenőmentesen fognak együttműködni az Alcatel Universal WiMAX (802.16e-2005) megoldásával, amely alapértelmezésben támogatja a helyhez kötött, a korlátozottan mobil (nomadic) és a mobil használatot is” – nyilatkozta Sylvie Richir, az Alcatel Szélessávú Vezetéknélküli Üzletágának (Broadband Wireless Business Unit) alelnöke.

Emellett az Intel korábbi fix megoldását, az Intel PRO/Wireless 6115 vezetéknélküli modemet (korábbi kódnevén Rosedale-t) használó jelenlegi ügyfelek mindegyike, beleértve ebbe az Airspan Networks-öt, az Aperto Networks-öt, az Axxcelera Braodband Wireless-t, a Proxim Wireless-t, a Redline Communications-t, a Siemens Home and Office Communication Devices-t, és az SR Telekomot, tervezi Rosedale 2-n alapuló WiMAX megoldások szállítását. Mivel a Rosedale 2 kompatibilis az Intel PRO/Wireless 5116 vezetéknélküli modemmel, így egyszerű upgrade lehetőséget biztosít ezeknek az ügyfeleknek.

A kizárólag mobil WiMAX megoldásokra koncentráló Navini Networks a Rosedale 2-t személyi szélessávú megoldásaiban használja.

„Az Intel elkötelezetten dolgozik annak érdekében, hogy ügyfelei a WiMAX segítségével könnyebben és költség-hatékonyabban juthassanak nagy sebességű, vezeték nélküli Internet- kapcsolathoz” – nyilatkozta Yung Hahn, az Intel WiMAX Termékek divíziójának (WiMAX Products Division) ügyvezetője. „A Rosedale 2 duális módú képességeket biztosít, amelyek várakozásaink szerint segítik a WiMAX hálózatok elterjedését. Ezzel a termékkel az Intel egy olyan komponenssel bővítette a WiMAX termékek családját, amely szükséges a WiMAX hálózatok sikeréhez.”

A Rosedale 2 mobil képességekkel is rendelkezik, s úgy tervezték meg, hogy az eszközgyártók fix modemjeikről egy szimpla szoftverfrissítés segítségével válthassanak mobil alkalmazásra. A Rosedale 2-n alapuló eszközök használatával az adatszállító cégek választhatnak, hogy vagy azonnal mobil WiMAX hálózatot telepítenek, vagy egy olyan fix WiMAX hálózatot, amely a későbbiekben könnyen és költséghatékonyan alakítható át mobil hálózattá.

A Rosedale 2 Intel azon várható mobil WiMAX megoldásokból álló termékcsaládjának új tagja, amely mobil WiMAX PC kártyát és az idei évben már bejelentett Ofer kódnevű egycsipes, többsávos Wi-Fi/WiMAX rádiót tartalmazza.

A Rosedale 2 tesztpéldányait most szállítják az ügyfeleknek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés