Connect with us

Hirdetés

technokrata

Red Dot díjat nyert a Nokia is

Dotkom

Red Dot díjat nyert a Nokia is

A Nokia elegáns 8800 készüléke a Legjobbak legjobbjának járó Red Dot díjat nyert.

A Nokia emblematikus 8800 mobiltelefonja nyerte a „Legjobbak legjobbjának” járó díjat a világ legnagyobb dizájn-versenyén, a Red Dot formatervezési seregszemlén. A 8800 minden versenytársat maga mögé utasítva a mezőny egyetlen mobiltelefonjaként nyerte meg a nevezetes formatervezési díjat.

A Nokia 8800-t innovatív, kiváló formatervezésével és praktikus asztali állványával érdemelte ki az elismerést. Ez az első mobiltelefon, amelynek elegáns formájú felületét rozsdamentes acél és ásványi üveg borítja. Szolgáltatásai között lenyűgözően tiszta képet eredményező, több mint 260 ezer színárnyalatot megjelenítő kijelző, és a világ egyik legjobb zeneszerzője, Ryuichi Sakamoto által komponált csengőhangok szerepelnek.

Az Icsid elnöke és a Red Dot formatervezési díj egyik szellemi atyja elmondta: „Csak a kiváló formatervezésű termékek kapják meg a Red Dot Legjobbak legjobbja díjat. Az értékes anyagok innovatív felhasználásával, kimagasló praktikusságával, és kiváló szolgáltatásaival a Nokia 8800 valóban iskolapéldáját nyújtja a kiemelkedő dizájnnak.”

A 2006-os díjakra benevezett 2068 termék közül csupán 36 kapta meg saját kategóriájában a Legjobbak legjobbika díjat. Emellett további 485 terméket láttak el a Red Dot minőséget igazoló pecséttel, amelynek nyertesei között a klasszikus összecsukható telefonformát megbolondító Nokia N90 is szerepelt.

A Nokia innovációért felelős igazgatója, Todd Wood elmondta: „Az úttörő-jellegű készüléket elkészítő tervező-, és mérnökcsapat nevében örömmel veszem át a díjat. Tervezőink igazán lenyűgöző formát alkottak, amely luxuskivitelű stílust testesít meg, és a legjobb minőségű szolgáltatásokat kínálja. Vonzerejét jelzi, hogy az egyre népszerűbb készülékből világszerte már egymilliónál is többet értékesítettek, észak-amerikai változata pedig épp most jelenik meg az amerikai üzletekben.”

A nyertesek, köztük a Nokia 8800 tervezői a németországi Essenben egy gála keretében vehették át a díjakat. A nyertes termékek egy különleges kiállításon tekinthetők meg 2006. június 27-étől július 23-áig az esseni Red Dot múzeumban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés