Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar Telekom: 2,5 millió forint az onkológiának

Dotkom

Magyar Telekom: 2,5 millió forint az onkológiának

Dr. Farkas Emil a Daganatok Sebészete Alapítvány kuratóriumának elnöke 2, 5 millió forintos adományt vett át Dr. Nagy Bálinttól a Magyar Telekom csoportkommunikációs igazgatójától. Az adományt az Országos Onkológiai Intézet számára sebészeti eszköz beszerzésére fordítják.

A Daganatok Sebészete Alapítvány 1996-ban jött létre az Országos Onkológiai Intézet Általános- és Mellkas-sebészeti Osztályán.

Az alapítvány céljai között szerepel az intézmény olyan eszközeinek és berendezéseinek fejlesztése, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a korszerű daganat-sebészeti munkához, s amelyek a társadalombiztosító révén nem szerezhetőek be.

Az elmúlt hat évben a Magyar Telekom közel 12 millió forint támogatást nyújtott az alapítványnak, többek között a műtétekhez szükséges kézi gamma-szondára, az azt kiegészítő detektor fejre és más, a gyors és hatékony beavatkozást segítő műszerekre, berendezésekre.

Jelenleg a 2,5 millió forintos adománnyal egy rádiófrekvenciás sebészeti vágókészülék megvásárlását támogatja a vállalat, amely elsősorban az egyre terjedő bőrrákok gyógyításában nyújthat a korábbiaknál hatékonyabb segítséget. Emellett egyéb, a bőrön illetve a bőr alatt elhelyezkedő daganatos sebészeti ellátást segíti, megakadályozza a daganat műtét közbeni szóródását, illetve a kedvezőbb esztétikai eredmény lehetőségét teremti meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés